Росіяни завдали ударів по «Азовсталі» надважкими авіабомбами

9357 0
У підземних укриттях металургійного комбінату перебуває не менше 1000 цивільних – переважно жінки, діти, літні люди.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Російські окупанти завдали масованого удару по заводу «Азовсталь» у Маріуполі, де ховаються сотні мирних людей. Про це повідомляє Маріупольська міськрада.

Читайте також: Окупанти обстріляли центр Харкова. Загинуло щонайменше 5 людей

«Російські окупанти завдають ударів по «Азовсталі» надважкими авіабомбами. У підземних укриттях металургійного комбінату перебуває не менше 1000 цивільних. Переважно це жінки с дітьми та літні люди», – йдеться в повідомленні.

За інформацією міськради, окупанти бомблять «Азовсталь» авіаційними бомбами ФАБ 1000 і ФАБ 3000.

Читайте також: Знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку у перемовинах

Нагадаємо, що Маріуполь заблокований російськими окупантами з 1 березня. У місті створили гуманітарну катастрофу та відбувається геноцид населення. Наразі не вдається деблокувати місто, також складно надати бійцям необхідну допомогу. 11 квітня бійці 36-ї окремої бригади морської піхоти заявляли, що цей день може стати останнім боєм захисників Маріуполя, а українські політики не виходять на зв’язок упродовж двох тижнів. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевнив, що зв’язок з бійцями у Маріуполі командування підтримує, при цьому деталі оборонної операції не мають бути темою громадського обговорення.

Ввечері 11 квітня російські окупанти використали проти українських військових та цивільних у Маріуполі невідому отруйну речовину, яку скинули з безпілотника. Лідер «Азову» Андрія Білецький повідомив, що у результаті застосування хімічної зброї проти українців постраждали троє бійців полку «Азов». А 13 квітня у Маріуполі підрозділ Миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Белінського в результаті спецоперації зміг вийти з оточення та з’єднатися з полком «Азов».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!