Росіяни збільшують атаки біля Сіверська, щоб відволікти від своїх операцій на півдні

828 0
Українські сили продовжують спроби порушити російські наземні лінії зв'язку.
війна, російсько-українська війна,  техніка, ленд-ліз

війна, російсько-українська війна, техніка, ленд-ліз

З 11 серпня російські війська збільшили наземні атаки у районі Сіверська, що може свідчити про намагання рф відвернути увагу України від півдня, де українські війська проводить ефективні контратаки. Про це повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW), передає УП. 

Як зазначають, російські війська проводили лише спорадичні та обмежені наземні атаки, значною мірою покладаючись на артилерійський обстріл.

ISW пише, що російські сили можуть сподіватися змістити акцент з півдня, щоб послабити тиск на власні операції вздовж Південної осі.

Читайте також: Ще вісім танків і 150 осіб. Які загальні втрати росіян за 171 день війни в Україні

Також додають, що російські війська провели обмежені наземні атаки на північний захід від Слов'янська, на схід від Сіверська, на південь і на схід від Бахмута. Крім того, росіяни провели обмежений наземний штурм на північ від Харкова.

Українські сили продовжують спроби порушити російські наземні російські лінії зв'язку (GLOC), які підтримують російські сили на правому березі Дніпра. ISW пише, що росіяни не можуть підтримувати масштабні механізовані операції без надійного GLOC. Доставляти боєприпаси, паливо та важку техніку, достатню для наступальних або навіть широкомасштабних оборонних операцій, через понтонні переправи або по повітрю непрактично, якщо не неможливо. 

Нагадаємо, за даними The New York Times, Україна після отримання нового озброєння великої дальності змінює свою військову стратегію. Видання зазначає, що з весни до літа українські війська зазнавали обстрілів з боку російської артилерії на сході України, поступово втрачаючи позиції й до 200 військових на день у нерівних боях. Але останніми тижнями Україна змінила свою стратегію за допомогою нової зброї і досягла успіху в уповільненні просування росії. Завдаючи ударів у глибокому тилу ворога, українці виснажують бойовий потенціал росії, сповільнюючи її просування на сході та створюючи нові вразливі місця на півдні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!