Росіяни змушують українських полонених голосувати на псевдореферендумі

1155 0
Такі дії є черговою маніпуляцією.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Окупанти формують з українських військовополонених, утримуваних в Оленівській колонії, «козачий батальйон» імені Б.Хмельницького». Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України. 

«Як стверджують пропагандистські ЗМІ, 11 чоловіків і 23 жінок-військовослужбовців ЗСУ звернулись до бойовиків з проханням отримати паспорти терористичного утворення «днр». Ще 57 українських військовополонених з пропискою у Донецькій області примусили проголосувати на «референдумі» за приєднання області до складу рф», – пояснюють там. 

Щоб надати провокації хоч якоїсь правдоподібності, у паспортах військовополонених зроблено помітку про прописку в т.зв. днр, що нібито дало їм право брати участь у фейковому референдумі.

У Центрі протидії дезінформації додають, що такі дії є черговою маніпуляцією, спрямованою на просування на окупованих територіях кремлівського наративу, що начебто «серед полонених українських військових багато хто хоче приєднання до рф».

Читайте також: Росія може вдатися до мобілізації українських військовополонених

Нагадаємо, росія почала псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях Запорізької, Херсонської, Луганської і Донецької областей щодо їх незаконного приєднання до свого складу. 

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив про те, що проведення фейкових референдумів на тимчасово окупованих територіях України нічого не змінить. Україна й надалі звільнятиме свою землю, а українці не повинні брати участь у фейкових заходах окупантів. 

Водночас голова Офісу президента Андрій Єрмак після появи перших повідомлень про підготовку термінових псевдореферендумів наголосив, що це свідчить про страх розгрому.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!