Росіяни знову пропонують захисникам Маріуполя здатися

1214 0
Нібито «усім, хто склав зброю, гарантується збереження життя».
ВАТ «Азовсталь» – наразі не працюючий, майже повністю знищений металургійний комбінат у місті Маріуполь.

ВАТ «Азовсталь» – наразі не працюючий, майже повністю знищений металургійний комбінат у місті Маріуполь.

Міноборони Росії запропонувало українським військовим, які захищають «Азовсталь», скласти зброю та здатися – це вже третє таке звернення окупантів з початку квітня. Про це повідомило Міністерство оборони рф у Телеграмі. 

Росія пропонує з 12:00 19 квітня припинити будь-які бойові дії та скласти зброю. о 14:00 українські захисники, за російською пропозицією, мають без зброї та боєприпасів вийти з території заводу. У Міноборони рф додали, що нібито «усім, хто склав зброю, гарантується збереження життя».

Читайте також: Знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку у перемовинах

Росія вже пропонувала українським військовим здатися. Вони відмовилися від капітуляції та продовжують оборону.

Нагадаємо, що Маріуполь заблокований російськими окупантами з 1 березня. У місті створили гуманітарну катастрофу та відбувається геноцид населення. Наразі не вдається деблокувати місто, також складно надати бійцям необхідну допомогу. Ввечері 11 квітня російські окупанти використали проти українських військових та цивільних у Маріуполі невідому отруйну речовину, яку скинули з безпілотника. 

Росіяни також завдали масованого удару по заводу «Азовсталь» у Маріуполі, де ховаються сотні мирних людей. За інформацією міськради, окупанти бомблять «Азовсталь» авіаційними бомбами ФАБ 1000 і ФАБ 3000.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!