Через загрозу з боку української ППО скоротилася кількість вильотів літаків рф , – розвідка

722 0
Останніми місяцями кількість вильотів російських тактичних бойових літаків над Україною значно скоротилася.
Фото умовне / defence-ua.com

Фото умовне / defence-ua.com

Британська розвідка вважає, що російські впс через погану погоду взимку та кілька інших проблем зберігатимуть низький рівень наземних атак по українських силах. 

Джерело: розвідувальний огляд міноборони Британії, «Європейська правда»

У зведенні відзначається, що останніми місяцями кількість вильотів російських тактичних бойових літаків над Україною значно скоротилася. Сьогодні російські літаки, ймовірно, здійснюють десятки вильотів на день, тоді як у березні 2022 їх кількість досягала 300 на день.

Читайте також: ЗСУ вдарили по окупантах на Запоріжжі та відбили 13 ворожих атак

«Росія втратила вже понад 60 літаків у ході конфлікту, включаючи, ймовірно, додаткові винищувач-бомбардувальник Су-24М та штурмовик Су-25 минулого тижня. Скорочення кількості вильотів, ймовірно, є результатом тривалої високої загрози з боку українських сил ППО, обмеження кількості льотних годин, доступних для російських літаків, і погіршення погоди», – йдеться у огляді.

Оскільки російська тактика наземних атак переважно залежить від візуальної ідентифікації та некерованих боєприпасів, російські впс, ймовірно, зберігатимуть низький рівень наземних атак в умовах поганої зимової погоди, вважають британські розвідники.

Нагадаємо, загальні бойові втрати росіян з 24 лютого по 5 грудня у війні з Україною становлять орієнтовно 91 690 військових. Так, за минулу добу Збройні Сили України ліквідували ще 540 окупантів.

Софіко Векуа
_________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!