Російське військове керівництво мобілізує і кидає у найгарячіші точки кримських татар, – Генштаб

961 0
Впродовж 26 вересня цього року лише у Сакському районі мобілізували 21 особу цієї національності.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

Російське військове керівництво продовжує поповнювати втрати в живій силі, зокрема, комплектувати свої підрозділи за рахунок ув’язнених. За інформацією Генштабу ЗСУ, до навчального центру на території ростовської області прибуло близько 400 осіб, їхня підготовка триватиме до 30 вересня цього року. Відомо і про відправлення 27 вересня із Севастополя до Херсонської області 2 тисяч мобілізованих з Криму. До того ж військові комісари на тимчасово окупованій території АР Крим отримали розпорядження про першочерговий призов до лав окупаційних військ кримських татар із направленням їх у бойові частини, що виконують завдання у районах найбільш інтенсивного ведення бойових дій. Впродовж 26 вересня цього року лише у Сакському районі мобілізували 21 особу цієї національності.

Противник продовжує направляти до районів ведення бойових дій щойно відмобілізований, низькокваліфікований особовий склад. Так, 26 вересня, до Лиману Донецької області вибуло 7 одиниць танків, 2 з яких потрапили у ДТП під час слідування. Крім цього, належної вогневої підготовки із застосуванням штатного озброєння танків сформовані екіпажі теж не пройшли.

Читайте також: Литва закупить у Польщі 37 дронів-камікадзе для України

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Залізне, Бахмутське, Одрадівка, Миколаївка Друга, Озерянівка, Первомайське, Побєда, Новомихайлівка, Павлівка та Безіменне. Для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони протягом доби завдала 16 ударів. 

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін.

На інших напрямках противник обстрілював з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії:

  • на Сіверському напрямку – біля населених пунктів Сеньківка та Блешня Чернігівської області, а також Середина Буда, Гаврилова Слобода, Хлібороб, Миропільське та Рясне Сумської області;
  • на Слобожанському – поблизу населених пунктів Стрілеча, Соснівка, Красне, Грушівка, Сенькове, Дворічна та Колодязне;
  • на Краматорському напрямку – біля населених пунктів Новоселівка, Старий Караван, Щурове, Закітне, Діброва, Озерне та Верхньокам’янське;
  • на Бахмутському – Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Весела Долина, Торецьк, Опитне, Іванівське, Яковлівка, Білогорівка та Веселе;
  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Бердичі, Піски, Первомайське і Мар’їнка.
  • на Новопавлівському та Запорізькому – противник активних дій не вів. Разом з тим, здійснював артилерійські обстріли неподалік Новоукраїнки, Нескучного, Времівки, Залізничного, Гуляйполя, Чарівного, Червоного, Новополя  та Успенівки.
  • на Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони близько 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Для ведення розвідки, коригування вогню та ударів по об’єктах цивільної інфраструктури ворог, на даному напрямку, здійснив понад 45 вильотів БпЛА.

 

27 вересня на Запорізькому напрямку, поблизу населеного пункту Токмак, Сили оборони знищили три зенітних ракетних комплекси С-300. Санітарні та безповоротні втрати особового складу противника уточнюються. Ракетні війська і артилерія уражили 2 командних пункти, 7 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки ворога, одну станцію-ретранслятор, 3 станції РЕБ, 2 склади з боєприпасами та один – з паливо-мастильними матеріалами.

Нагадаємо, що 23 вересня росія почала псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях Запорізької, Херсонської, Луганської і Донецької областей щодо їх незаконного приєднання до свого складу. У МЗС України прокоментували ці псевдореферендуми, закликавши всі держави та міжнародні організації негайно засудити незаконні дії кремля на тимчасово окупованих територіях України та посилити ізоляцію росії.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!