Російські байкери обіцяють заїхати до Львова

2880 0
Лідер московського байкерського клубу «Нічні вовки» Олександр Залдостанов на прізвисько «Хірург» заявив про наміри провести мотопробіг західною Україною.
фото: www.hromadske.tv, www.radiosvoboda.org, foto-planeta.com

фото: www.hromadske.tv, www.radiosvoboda.org, foto-planeta.com

«Мотопробіг по Європі до Берліна не останній. Ми плануємо вирушити в західну Україну. Проїхати по всіх містах і відновити кожен спаплюжений бандерівцями пам’ятник Великої Перемоги. Крайньою точка пробігу буде Львів», – сказав Залдостанов.

Коли саме відбудеться мотопробіг, «Хірург» не уточнив, однак додав, що «ці думки обов’язково будуть матеріалізовані».

«Ми будемо у Львові, хай не сумніваються. Там же будуть висіти георгіївські стрічки, там будуть встановлені всі наші пам'ятники Перемоги ... Обов'язково відновимо всі символи Перемоги», – заявив журналістам лідер байкерського клубу.

Читайте також: Львів'ян закликають патрулювати місто 9 травня. Як долучитися

Клуб «Нічні вовки» став відомим завдяки близьким відносинам його лідера Олександра Залдостанова із президентом Росії Володимиром Путіним і його демонстративній «російсько-патріотичній» позиції. «Нічні вовки», зокрема, свого часу проводили акцію на підтримку дій Путіна щодо його рішення заявити про анексію Криму. Через це на Залдостанова накладені санкції у США й Канаді, але ЄС таких санкцій на нього не накладав.

Кілька байкерів з російського клубу «Нічні вовки» зараз продовжують мотопробіг до Дня Перемоги територією Німеччини. Днями декілька груп членів російського мотоклубу «Нічні вовки», які збиралися здійснити масовий заїзд країнами Європи й закінчити його в Берліні 9 травня, не впустили до Польщі й Литви, ще кільком його членам скасувала шенгенські візи Німеччина. Але заборона на в’їзд до ЄС не стосується всіх членів мотоклубу «Нічні вовки», загальна чисельність яких у Росії, за деякими повідомленнями, становить кілька тисяч осіб.

Джерело: Радіо Свобода, Громадське ТВ

Опублікувала Юлія Саабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!