Російські диверсанти є по всій Україні. Можуть прикриватися журналістськими посвідченнями

2756 0
Можуть представлятися працівниками дочірніх компаній агентства Russia Today.
Фото: 24tv.ua

Фото: 24tv.ua

Центр протидії дезінформації при РНБО України інформує про загрозу розвитку диверсійних груп на українських територіях. Зокрема, окупанти можуть прикриватися журналістськими посвідченнями, знайшовши «канал» виходу з боку Європи. Про це йдеться у Telegram-каналі ЦПД.

Читайте також: Як виявити диверсанта і не стати корегувальником для ворога. Пояснення СБУ

«На цей раз окупанти знайшли «лазівку» з боку Європи. Вони засвідчують до нас із посвідченнями журналістів відеоагентів Ruptly, а це – дочірня компанія агентства Russia Today. Російська агенція відеоновин має офіс у Берліні. Можуть також мати назву «Канал Redfish» чи «Агенція Maffick», – зауважують в РНБО.

Відтак, громадян просять бути пильними та передавати інформацію про ворожі ДРГ до чат-боту СБУ.

Як повідомляє «Громадське», міністр внутрішніх справ Денис Монастирський наголосив, що ворожі диверсанти є в усіх регіонах України, не виняток західні області.

«Ми вже не назвемо області, де не відбувалися обстріли, або де не знаходили представників диверсійних груп. На жаль, це явище вже стало для нас звичним. У Києві я, наприклад, щодня отримую інформацію про затриманих представників ворожих ДРГ, коректувальників вогню. Вони також є і на Львівщині, Івано-Франківщині, Рівненщині. Ця проблема сьогодні є повсюди», – сказав він.

Нагадаємо, українців попереджають про новий вид інтернет-шахрайства у вигляді закликів про допомогу. Перш ніж перерахувати кошти перерахування коштів варто перевірити інформацію про особу чи організацію, яку з цим звертається.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!