Російські окупанти катують працівників захопленої Запорізької АЕС

2076 0
Працівники Запорізької АЕС перебувають вже 4 дні у заручниках.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

Російські окупаційні війська катують оперативний штаб Запорізької АЕС. На станції перебуває близько 500 російських військових та 50 одиниць важкої техніки. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

За його словами, окупанти змусили керівництво заводу записати звернення, яке вони планують використовувати в пропагандистських цілях. Пропагандистська машина Росії має на меті створити ще один фейк для своїх громадян та міжнародної спільноти в спробі виправдати свої злочини.

Читайте також: Окупанти розбомбили цілу вулицю на Житомирщині. Серед загиблих – двоє однорічних малюків 

Він нагадує, що оперативники Запорізької АЕС вже 4 дні у заручниках. На станції перебуває близько 500 російських військових та 50 одиниць важкої техніки. Працівники станції фізично та психологічно виснажені.

«Закликаємо міжнародних партнерів вжити всіх заходів для виведення російських окупаційних військ із захоплених ядерних об'єктів та закриття неба над Україною. Зрив на атомній електростанції через використання російськими військами зброї призведе до катастрофи для всієї Європи. Якщо станеться зрив, європейці будуть змушені переключити комфорт своїх будинків на радіаційні притулки. Ми повинні разом зупинити ядерний тероризм Росії. Треба робити це зараз, поки не стало занадто пізно», – закликав міністр.

Читайте також: 317 танків, 71 вертоліт та більше 12 тисяч осіб. Втрати Росії за два тижні війни 

Нагадаємо, що в Енергодарі окупанти обстріляли атомну елетростанцію. Заступник генерального директора ЗАЕС Ігор Мурашов написав, що ядерна безпека на станції порушена, реактори в небезпеці. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!