Російські окупанти планують перейменувати Маріуполь

2247 0
Місто почали уже перетворювати у військово-транспортний вузол російських військ.
Фото: dorogovkaz

Фото: dorogovkaz

Російські окупанти міркують над перейменуванням Маріуполя у Жданов. Таку назву місто носило у радянський період. Саме перейменування хочуть провести в рамках псевдореферендуму щодо приєднання регіону до росії. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«В інтерв’ю окупантам керівник ветеранського руху окупації Афганістана Василь Туряница проговорився, що разом з псевдореферендумом розглядають питання перейменування Маріуполь в Жданов. Логічно, чого там», — написав він.

Читайте також: У Маріуполі юнак вийшов на площу біля розбомбленого драмтеатру з українським прапором

Зазначимо, що місто почали уже перетворювати у військово-транспортний вузол російських військ. Так, на ММК ім. Ілліча росіяни розпочали ремонтувати військову техніку. Часто ремонтні роботи під контролем окупантів проводять маріупольці, які працюють за їжу без будь-яких виплат. Також у місті перестали видавати гуманітарну допомогу у режимі живої черги.

«Раніш анонсований крок, який має на меті примус до роботи на завалах, благоустрої та зменшенні ресурсного тягаря окупаційної влади. Прийняте рішення провокує збільшення черг по інших тимчасових пунктів видачі гуманітарки та ставить під загрозу питання достаток їжі для всіх верств населення», — додав радник мера. 

Також він повідомив, що окупанти надають маріупольцям воду непридатну для споживання в якості питної, яку набирають в річках Маріуполя.

Читайте також: Біля Маріуполя зафіксували 300-метрову братську могилу

Зазначимо, що назву Маріуполь місто отримало 1779 року із набуттям статусу міста. У радянський період з 1948 по 1989 місто було перейменовано у Жданов на честь комуністичного діяча СРСР Андрія Жданова, який походив із Маріуполя.

Нагадаємо, що за попередніми оцінками, у Маріуполі загинули від 5 до 20 тисяч мешканців. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до росії. Водночас при розборі завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 по пр. Миру в підвалі під завалами знайшли ще близько 200 тіл загиблих з високим ступенем розкладання. 25 травня стало відомо, що на тимчасово окупованих територіях Донеччини, зокрема в Маріуполі, росіяни почали видавати населенню паспорти рф.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!