Російські окупанти зосередилися на Донецькому напрямку, – Генштаб

940 0
Ворог активізував наступальні та штурмові дії.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На 85 добу агресор зосереджував основні зусилля на Донецькому напрямку, де застосував авіацію, артилерію та міномети. Про це повідомили у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте такожНаступ росії на Донбасі застопорився, однак війна може бути довгою, – Генсек НАТО

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському зберігається загроза ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної та військової інфраструктури з території республіки білорусь.
  • На Сіверському напрямку противник продовжує обладнання додаткових вогневих позиції та захисних споруд у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Ворог обстріляв із артилерії та мінометів прикордонні населені пункти Сумської області: Есмань, Сопич та Середина-Буда.
  • На Слобожанському напрямку противник основні зусилля зосереджував на утриманні зайнятих позицій і недопущенні просування Сил оборони до тимчасово зайнятої території. Також, тривають бойові дії в районах населених пунктів Тернова та Борщова. Ворог веде посилену повітряну розвідку.
  • На Слов’янському напрямку противник здійснював обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Пришиб, Грушуваха та Богородичне.
  • На Донецькому напрямку ворог активізував наступальні та штурмові дії.
  • В районі Сєверодонецька противник вів штурмові дії, зазнав втрат та відійшов на раніше зайняті позиції. Тривають бойові дії в районі населеного пункту Тошківка. Окупанти проводили наступальні дії в районі населеного пункту Олександропіль та намагалися покращити тактичне положення в районах населених пунктів Пилипчатине, Дружба і Трипілля. Успіху не мають.
  • На Авдіївському напрямку, за підтримки артилерії ворог вів штурмові дії в районі Новобахмутівки, успіху не має, зазнав втрат і відступив.
  • На Курахівському напрямку противник, за підтримки реактивної артилерії і важких вогнеметних систем вів наступ в районах населених пунктів Степне, Славне та Мар’їнка, успіху не має.
  • На Лиманському напрямку ворог наступальні дії не проводив, обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Озерне та Лиман.
  • На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Під прикриттям вогню мінометів та ствольної артилерії продовжував заходи інженерного обладнання позицій.
  • В Бессарабському напрямку обстановка змін не зазнала.
 
Нагадаємо, росія за 85 діб загарбницької війни в Україні втратила вже 28 500 своїх військових, 203 літаки, 1 254 танки та 595 артилерійських систем.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!