Російські ракети над Молдовою: прем’єрка країни звинуватила рф у порушенні суверенітету

1432 0
Молдавська влада стежить за ситуацією на кордоні та у повітряному просторі.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Прем'єр-міністерка Молдови Наталія Гаврилиця заявила, що запуск росією крилатих ракет над територією Молдови є порушенням суверенітету країни та суперечить міжнародному праву. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Newsmaker.

Гаврилиця засудила ракетні удари росії, які вона здійснила по українських містах вранці 10 жовтня.

«Рішуче засуджую ці акти варварства. Мої думки звернені до всіх, хто втратив близьких через ракети, що впали в Києві та інших містах. Такі звірства треба негайно припинити! … Крім цього, неприпустимо, що три російські ракети, націлені на Україну, пролетіли над Молдовою, створивши загрозу цивільній авіації, а, отже, і людським життям на території нашої країни. Це порушення суверенітету нашої держави, яке серйозно суперечить міжнародному праву», – написала вона.

Читайте також: Байден засудив ракетні атаки росії проти України та назвав дії рф звірствами

Вона також наголосила, що молдавська влада стежить за ситуацією на кордоні та у повітряному просторі, щоб уникнути ризиків для громадян Молдови.

Спікер парламенту Ігор Гросу, у свою чергу, закликав негайно припинити обстріл українських міст. «Ми підтримуємо Україну та її народ», – зазначив він.

Нагадаємо, під час масованого ракетного обстрілу України щонайменше три ракети пролетіли над територією сусідньої Молдови.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!