Російські спецслужби намагались завербувати львів’янку

2390 0
Жінка сама повідомила про це в СБУ.
Фото: rbc.ua

Фото: rbc.ua

Львів’янка, яка повернулась від родичів, які живуть на тимчасово окупованій території – в Донецьку, розповіла СБУ про те, що її хотіли завербувати проросійські бойовики. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Бойовики незаконно затримали жінку у Донецьку під приводом нібито перевірки документів. Після цього її доправили до так званого «МДБ ДНР», де від неї вимагали згоди на співробітництво на шкоду державній безпеці України. Для цього бойовики застосовували психологічний тиск і погрози.

Читайте також: СБУ викрила на Львівщині російську «ботоферму»

За задумом кураторів, кажуть в СБУ, жінка мала збирати для представників спецслужб РФ інформацію про зв’язки членів родин українських військовослужбовців із західних регіонів, які приїжджають на територію Донецької області.

Після прибуття на підконтрольну українській владі територію жінка добровільно повідомила Управління СБУ у Львівській області про факт незаконного затримання і спроби вербування.  

Служба безпеки України нагадує, що згідно з ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників жодних дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання.

ТЕГИ: СБУ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!