Російські спецслужби планують теракти в білорусі, – ГУР

782 0
Це має прискорити втягування білоруської армії у війну в Україні на боці окупантів та створити необхідну для кремля суспільну думку в білоруському суспільстві.
Білоруська атомна електростанція «Островець». Фото: ГУР

Білоруська атомна електростанція «Островець». Фото: ГУР

Російські спецслужби планують провокації на білоруських об’єктах критичної інфраструктури, зокрема на білоруській АЕС. 

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони

«Найближчим часом на території білорусі заплановано проведення низки терактів – штучно спровокованих техногенних катастроф на об’єктах критичної інфраструктури. Місце проведення імовірних «інцидентів» – території, що межують з кордонами країн ЄС та України, зокрема гродненської та брестської областей. Одна з головних цілей – білоруська атомна електростанція «Островець», – пояснили там.

Розробкою та реалізацією «проєкту» займаються російські спецслужби. Натомість, білоруський кдб просто поставлений до відома. Відповідальними за теракти традиційно призначать громадян країн НАТО та України, які начебто будуть перевдягнені у білоруську військову форму.

Читайте також: Ворог посилив атаки на сході після втрати Херсона, – ЗМІ 

Наразі підрозділи білоруських кдб, мвс та прикордонних військ вже приведено в стан підвищеної бойової готовності. На думку розробників «проєкту», все це має прискорити втягування білоруської армії у війну в Україні на боці окупантів та створити необхідну для кремля суспільну думку в білоруському суспільстві.

У ГУР додають, що АЕС «Островець» побудовано режимом лукашенка у 2020-му році за російським проєктом і на російські гроші. «Міжнародні експерти відзначають, що будівництво відбулось з грубими порушеннями технологічних та екологічних норм. Європейський парламент ухвалив резолюцію щодо безпеки на білоруській атомній електростанції «Островець» та висловив глибоке занепокоєння у зв’язку початком її комерційної експлуатації. Одразу після запуску в роботу на станції відбулось кілька серйозних аварій, які супроводжувались вибухами обладнання», – наголошують у розвідці. 

Нагадаємо, на кордоні з росією та білоруссю загарбники готують провокації та проникнення диверсійно-розвідувальних груп. Не виключається, що ворог здійснить спроби збройних провокацій на кордоні.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!