Російські війська обстріляли Станицю Луганську та поцілили в дитсадок

1347 0
Двоє цивільних отримали контузії.
фото: оос

фото: оос

Російські окупаційні війська обстріляли населений пункт Станиця Луганська, що на Луганщині. У результаті застосування важкого артилерійського озброєння снаряди потрапили у споруду дитячого садочку. Про це повідомили в Операції об’єднаних сил на Фейсбуку.

За попередніми даними, двоє цивільних отримали контузії. Також ушкоджень зазнала й комунальна інфраструктура – половина населеного пункту залишилася без електроживлення. Військовослужбовці операції Об’єднаних сил евакуювали мирних мешканців в укриття.

Читайте також: 5 причин, чому українці переможуть, а Путін програє

Також за повідомленням пресштабу Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у межах Тристоронньої контактної групи. Упродовж минулої доби, 16 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксували 8 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Нагадаємо, що напередодні Міноборони РФ заявили про повернення військових Західного та Південного округів Росії на постійні бази. На цю заяву міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна повірить у деескалацію з боку РФ, коли побачить реальне відведення військ від кордонів, а не лише почує про нього. Водночас уночі, 15 лютого, оприлюднило декілька відео, які підтверджують нарощування російських збройних сил поблизу українського кордону, яке відбувається дуже стрімко. Зокрема, росте  кількість підводних човнів, десантних кораблів у Чорному морі, ракет малої дальності, танків на північно-східних околицях України.

Фото: Фейсбук ООС


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!