Російські війська понесли великі втрати – 3,5 тис. військових загинули, майже 200 у полоні

3172 0
Збройні сил України з поліцією повністю контролюють всю ситуацію і всю територію України.
фото генштабу

фото генштабу

За час вторгнення в Україну Росія втратила щонайменше 3,5 тисячі військових вбитими, ще майже 200 потрапили у полон. Про це сьогодні вранці 26 лютого повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, збройні сил України з поліцією повністю контролюють всю ситуацію і всю територію України.

Читайте також: Як відрізнити українську техніку від техніки російських окупантів

«Ситуація в Києві контрольована на 100%. На будь-якому напрямку, де відбувається те чи інше боєзіткнення, українські ЗСУ, Нацпол, навіть тероборона отримують перемогу. Сьогоднішня ніч показала, що ніяких шансів у Російської Федерації точно нема і точно не буде», – каже Михайло Подоляк.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що ворожі диверсійно-розвідувальні групи, яких було багато на початку, «зараз всі практично зафіксовані і частково вже знищені».

«Якщо ЗСУ працює по околицях міста, не дає розвернутись суттєвим підрозділам російської армії, то в самому місті абсолютно ефективно працюють саме загони тероборони. З’ясувалося, що люди виходять і захищають свої будинки. Це все те, чого не чекали аналітики російського генштабу», – зазначив він.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на сьогоднішній ранок ворог розпочав передислокацію резервних підрозділів у прикордонні з Україною райони та продовжує наносити авіаційні удари по аеродромах, угрупованням військ ЗС України на Сході України та у північній частині Київської області.

Орієнтовні втрати противника – 14 літаків, 8 гелікоптерів, 102 танки, 536 ББМ, 15 гармат та 1 БУК-1.

Читайте також: На Вінниччині українські льотчики збили російський винищувач

Поодинокі авіаційні удари здійснили в районах Сум, Полтави, Маріуполя. З Чорного моря ворог здійснив пуск крилатих ракет морського базування Калібр по території України. Управління діями авіації РФ відбувається з території Білорусі та Криму. Встановлене тимчасове місце перебування десятків одиниць танків у районі Шумське та ракетних систем залпового вогню БМ-21 «Град» у районі Косівщина. Ворог неодноразово застосовував авіацію у районах Южний та Одеса, по аеродрому Озерне, об’єктах цивільної інфраструктури у Київській області. Ведуться міські бої в Охтирці. На приморському напрямку в районі Коблево в результаті вогню механізованих підрозділів 28 омбр знищено катер та до 20 чоловік особового складу ДРГ противника.

Нагадаємо, що близько опівночі, 25 лютого, Повітряні сили Збройних сил України збили дві ворожі цілі – вертоліт та штурмовик.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!