Російські війська скинули на Луганщину фосфорні бомби, є жертви. Фото, відео

3074 0
Сьогодні вночі на Рубіжне загарбники скинули фосфорну бомбу.
Фото: Сергій Гайдай

Фото: Сергій Гайдай

Російські окупанти вночі та вранці 24 березня обстріляли населені пункти Луганщини, наносячи авіаудари та скинувши фосфорні бомби. Внаслідок дій ворога загинуло четверо людей, серед яких діти. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці зазначив голова Луганської віськово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Читайте також: Ураження під час вибуху фосфорної бомби. Як надавати першу допомогу

За його словами, доба в регіоні минула під постійними ворожими обстрілами, що спровокували пожежі й суцільні завали будівель. Активно діяла авіація ворога – вночі на Рубіжне окупанти скинули фосфорну бомбу.

«Авіація та фосфорні бомби. Вогонь і суцільні завали. Основні зусилля  ворог зосередив на захопленні Рубіжного, Сєвєродонецька. В районі Попасної, за підтримки артилерії, продовжує спроби просунутись вглиб міста та закріпитися на раніше захоплених позиціях. Успіху не мав, зазнав  втрат. Авіація ворога продовжує активні дії на території Луганщині. Сьогодні вночі на Рубіжне скинуто фосфорну бомбу», – зазначив Сергій Гайдай.

Внаслідок потужних обстрілів Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Новодружеська, с. Воєводівка пошкоджено близько 31 об’єкта, з них 10 багатоквартирних та 13 приватних житлових будинки, підприємство легкої промисловості, заклад освіти, господарчі споруди, гаражі, об’єкти інфраструктури.

Читайте також: Як діяти у разі хімічної небезпеки та що потрібно знати. Інструкція

Під час обстрілів загинуло чотири людини, з них дві дитини з м. Рубіжне, постраждало – шестеро людей також з Рубіжного.

Внаслідок влучань рашистів в будівлі було 16 пожеж. 14 населених пунктів знеструмлено частково, 21 повністю. 101 526 споживачів перебувають без світла. Газопостачання відсутнє в 27 населених пунктах – у 22 повністю та у 5 частково (загалом це близько 32 550 абонентів).

Нагадаємо, що російські окупанти при бомбардуванні українських міст використовують фосфорні бомби. Білий фосфор викликає важкі опіки, аж до кісток та кісткового мозку. Це самозаймиста речовина при контакті з киснем (повітрям). При потраплянні на шкіру або одяг він прилипає до них і продовжує горіти. Про те, як надати першу допомогу у разі вибуху фосфорної бомби читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!