Російські війська вичерпали майже весь боєзапас ракет, – Генштаб

2083 0
Водночас російський військово-промисловий комплекс вирішили перевести на цілодобовий режим роботи.
Корпус ракети застряг у квартирі після обстрілу на північній околиці Харкова 24 лютого 2022 року
Фото: Радіо свобода

Корпус ракети застряг у квартирі після обстрілу на північній околиці Харкова 24 лютого 2022 року Фото: Радіо свобода

Через те, що російські війська вичерпали майже весь боєзапас ракет та деяких видів боєприпасів, військово-політичне керівництво прийняло рішення про переведення підприємств російського військово-промислового комплексу на цілодобовий режим роботи. ВПК залучені до виробництва КРМБ «Калібр» та боєприпасів до РСЗВ «Смерч». Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Ворожі війська продовжують наступальну операцію проти України. Стратегічні завдання щодо розгрому угруповань ЗС України, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною України залишаються невиконаними. Частково ворогу вдалося тимчасово зайняти населені пункти та встановити контроль над шляхами сполучення у Донецькому та Південнобузькому операційних районах.

Читайте також: У район аеропорту у Львові росіяни випустили 6 ракет з акваторії Чорного моря

Ворог намагається вжити заходів для нарощування угруповань військ у напрямку на Київ за рахунок переміщення незлагоджених та небоєздатних підрозділів із Центрального та Східного військових округів.

На Волинському, Поліському і Сіверському напрямках суттєвих змін у діяльності окупаційних військ не зафіксовано. Противник зосередився на фортифікаційному обладнанні зайнятих рубежів.

На Слобожанському та Сумському напрямках активних наступальних дій підрозділи російських окупаційних військ не проводять, ворог перегруповується та робить спроби налагодити логістичне забезпечення. Окупанти більш активно ведуть розвідку.

Російські терористичні війська не полишають спроб оволодіти містом Ізюм, посилюють угруповання введенням додаткових підрозділів, здійснюють заходи з метою організації інженерного та матеріально-технічного забезпечення.

У Луганській області ворог активізував бойові дії в районі населеного пункту Рубіжне, має частковий успіх. Продовжує постійні обстріли незахищених об’єктів цивільної інфраструктури, аби залякати місцеве населення та обмежити дій сил оборони. У Донецькій області активних бойових дій ворог не вів.

Читайте також: По Львову вдарили чотири російські ракети, жертв немає, – Козицький 

На Таврійському напрямку противник намагається встановити жорсткий адміністративно-поліцейський режим у тимчасово захоплених населених пунктах Херсонської області. На Південнобузькому напрямку активних дій російських окупантів не відзначено. Ворог продовжує здійснювати обстріли цивільної інфраструктури, нарощує систему логістичного забезпечення угруповання.

Збройні Сили України у тісній взаємодії з іншими складовим сил оборони чинять опір російським агресорам, завдаючи їм значних втрат у живій силі та військовій техніці.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!