Російські в’язні, яких привезли на війну в Україну, отримують зброю та вдаються до втечі, – Генштаб

1203 0
Росгвардійці проводять заходи з пошуку дезертирів.
Фото: ТГ-канал Белгород Новости

Фото: ТГ-канал Белгород Новости

Поповнення втрат у підрозділах російських окупаційних військ завдало командуванню додаткових проблем. Завербовані військовослужбовці з місць позбавлення волі, після отримання зброї залишають підрозділи та шукають можливість повернутися на територію рф.

Джерело: зведення Генштабу станом на 18:00  

За наявною інформацією, після ураження складу з боєприпасами у Херсонській області 17 жовтня, частина підрозділу, що залучалася до його охорони, отримала поранення, а решта – вдалася до втечі. Підрозділи росгвардії під виглядом боротьби з диверсійно-розвідувальними групами проводять заходи з пошуку дезертирів.

Також окупаційне керівництво тимчасово захопленої території Запорізької області організувало проведення так званої інвентаризації житлового фонду та «перепис» населення. Заходи проводять з метою пошуку та відчуження житла місцевих мешканців, які виїхали за межі захоплених територій.

У Генштабі повідомляють, що окупанти продовжують практику примусового залучення місцевого населення для проведення фортифікаційних робіт в районі міста Херсон, нібито з числа порушників комендантської години та нелояльних до окупаційної влади громадян.

Так, упродовж поточної доби ворог завдав 4 ракетних та 11 авіаційних ударів, здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Росіяни вчергове завдали масованого удару крилатими ракетами та іранськими ударними БпЛА по цивільній інфраструктурі у Київській Чернігівській, Вінницькій, Івано-Франківській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Миколаївській областях.

Уночі окупанти також атакували Умань Черкаської області та Коблеве Миколаївської області 5 безпілотниками іранського виробництва «Shahed-136». Всі вони успішно збиті Силами оборони України.

За інформацією Генштабу, на Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Республіка білорусь і надалі підтримує збройну агресію росії проти України. Протягом дня противник задіяв 9 ударних БпЛА «Shahed-136» з території білорусі. З них 8 – збито.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в межах населених пунктів Гай та Хрінівка Чернігівської області;
  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вовчанські Хутори, Терни, Красне, Огірцеве, Стрілеча та Хатнє;
  • на Куп’янському напрямку – зі ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Дворічна, Кам’янка та Кислівка;
  • на Лиманському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Греківка, Гряниківка, Надія, Новоєгорівка, Зарічне, Серебрянка, Терни, Торське та Ямполівка;
  • на Бахмутському напрямку – з танків та артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Майорськ, Нью-Йорк, Опитне, Роздолівка, Соледар, Спірне та Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Бердичі, Первомайське, Карлівка, Красногорівка, Марʼїнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському, Запорізькому та Південнобузькому напрямках противник активних наступальних дій не вів. Завдав обстрілів у районах понад 45 населених пунктів вздовж всієї лінії зіткнення.

 

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 10 ударів. Підтверджено ураження 6 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 4 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили 4 крилатих ракети, 1 гелікоптер Ка-52 та 13 БпЛА «Shahed-136».

Воїни ракетних військ і артилерії уразили 3 пункти управління, 4 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, станцію РЕБ, міст та понтонну переправу противника.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!