Російської літератури у школах буде менше

3308 1
У Міністерстві освіти і науки переглянуть наповнення шкільного курсу світової літератури, зменшать кількість творів російських письменників та повернуть предмету назву «Зарубіжна література», – таке рішення було затверджено Колегією МОН.

У 2010 році курс «Зарубіжної літератури» перейменовали на «Світову літературу» та переформатували. У той час вивчення творчості російських письменників складало близько 60-75% курсу. Відтоді МОН почало переписувати навчальні програми й схвалило Концепцію літературної освіти, яка передбачає, що всі художні твори необхідно вивчати відповідно до оригіналу.

Читайте також: Львівський ліцей став найкращим в Україні

Освітяни вважають, що викладання зарубіжної літератури є важливим чинником формування гуманістичного світогляду школяра та інваріантною складовою освіти протягом всього часу навчання. Нині в основу курсу зарубіжної літератури мають бути покладені європейські канони, а перелік творів для вивчення – високого рівня.

Джерело: Освіта.UA

 


Читайте також:
16 Квітня, 2015 09:33
татьяна куда уже меньше! русская литература изучается и в Европе, а наша дети не знают всемирно известных авторов.При чем тут политика.Это мракобесие.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!