Російський бізнес у Львові та спроба окупантів затопити Кривий Ріг. Головне

1522 0
Нині 15 вересня та 204 доба героїчного протистояння російській агресії.
Наслідки ракетного удару по Кривому Рогу. Фото: Телеграм-канал Володимира Зеленського

Наслідки ракетного удару по Кривому Рогу. Фото: Телеграм-канал Володимира Зеленського

Повітряна тривога. У Львові двічі спрацьовували сирени та було оголошено повітряну тривогу. Спочатку о 16:39, ракетоносії Ту-22 були помічені над Каспійським морем, також була ймовірність запуску ракет із акваторії Чорного моря.

Вдруге о 16:59 – зафіксували пуски ракет з Каспійського моря, «прильоти» по передмістю Запоріжжя.

Пролунали вибухи в Кривому Розі – окупанти влучили по гідротехнічних спорудах міста. Зокрема, сімома ракетами типу «Кинджал» та «Іскандер» спробували затопити Кривий Ріг. Зріс рівень води у річці Інгулець, є загроза підтоплення. Залучені всі служби для якнайшвидшої ліквідації загрози.

Опівночі ворог знову завдав ракетного по Кіровоградщині, успішно спрацювала ППО.

Ситуація на фронті. 13 вересня українські захисники звільнили село Киселівка на Херсонщині, тож від обласного центру їх відділяє лише Чорнобаївка, повідомив голова Херсонської облради Олександр Самойленко.

З 6 вересня Збройні Сили України звільнили близько: 8500 кв. км, 388 населених пунктів та 150 тисяч людей. Цифри постійно уточнюються, бо процес у динаміці – це уже дані заступниці міністра оборони Ганнии Маляр.

Фото: ЗСУ

Генштаб ЗСУ у своєму зведенні (станом на 6:00) зазначає, ЗСУ продовжують успішно відбивати атаки ворога, зокрема, в районах Спірне, Соледару, Майорська, Зайцеве, Одрадівки, Веселої Долини, Водяне та Новомихайлівки. Підтверджені ураження шести районів зосередження живої сили противника, двох взводних опорних пунктів та чотирьох позицій ЗРК. Підрозділи ППО на різних напрямках знищили чотири літаки: три Су-25 та один Су-24М.

Акцент дня. «Список Садового» та шість компаній з російськими власниками у Львові. З тих 76 компаній «списку Садового», що не перебувають у стані припинення, лише десять подавали фінансову звітність у податкову у 2021 році, а отже, решта (66), найімовірніше, не ведуть жодної діяльності.

Чому це важливо? 24 травня набув чинності закон, що дозволяє під час воєнного стану доволі швидко стягувати в дохід держави активи підсанкційних фізичних та юридичних осіб, якщо вони сприяли збройній агресії проти України. Проте, щодо нерухомого майна чи компаній росіян, що зареєстровані на Львівщині, цю санкцію ще не застосовували.

Ключові події:

1. У вівторок зі Львова вилетів комерційний літак Wizz Air. Це – вперше з квітня. Час вильоту невідомий, оскільки він увімкнув свій транспондер лише після проходження кордону з Польщею, ймовірно, з міркувань безпеки.

2. У помешканні екскерівника Львівської митниці провели обшук.  Як повідомили у ДБР, відкрите кримінальне провадження щодо службових осіб Львівської митниці, які незаконно звільняли від сплати митних платежів ввезені з-за кордону автомобілі.

3. Україна приєднається до зони роумінгу ЄС, – Глава Єврокомісії. «Настав час це зробити».

4. На території львівської лікарні незаконно зрубали майже 170 дерев. Збитків завдали на майже 210 тисяч гривень.

5. Львівський ювелірний завод виставили на продаж. Стартова ціна становить понад 144 мільйони гривень.

Мобільність Львова. Міст на Княгині Ольги: знести чи добудувати. За аналізом моделювання транспортних потоків найкращим є варіант, який таки передбачає його добудову для громадського та приватного транспорту та влаштування розв’язки в одному рівні.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!