Російський блогер про поїздку до Львова: 14 висновків

14626 3
Поїздка до Львова шокувала російського блогера Романа Юхновця. Своїми враженнями та спостереженнями він поділився у Facebook-дописі, який отримав широкий розголос. Tvoemisto.tv поспілкувалося з Романом та запитало, чи очікував він на такий резонанс.
фото: facebook (Роман Юхновец)

фото: facebook (Роман Юхновец)

Tvoemisto.tv запитало у блогера, чи вражений він резонансом, який викликав його допис у соцмережах. «Насправді я не думаю, що мій пост дуже вплине на росіян. Рівень агресії, який нав’язується протягом останнього року, дуже складно змінити однією публікацією. Це має бути постійна робота. Але якщо хоча б п’ять чи десять людей захочуть приїхати до Львова після мої слів, то це прекрасно. Подібне я планую писати й із інших міст України, тому що дуже люблю подорожувати й давно вже не ведусь на пропаганду. Й, звісно ж, я закохався у ваше місто та неодмінно приїду в гості ще не раз», – поділився Роман Юхновець.

Пропонуємо вам прочитати, що найбільше вразило російського туриста, й публікуємо повний текст допису блогера:

«Я живий і навіть нагодований. Це перше.

Друге – мій паспорт з двома головами орлів і великим написом «Росія» не викликав за два дні жодної емоції як у персоналу готелю, так і у працівників банку.

Третє – починаючи спілкуватися з місцевими, вони всі спочатку говорять місцевою українською, яка дуже сильно відрізняється від, наприклад, київської. Тим не менш, почувши російську мову, люди охоче переходять на неї, без будь-яких проблем.

Четверте – учора ми вечеряли у єврейському ресторані, де в меню немає цін та потрібно торгуватися з офіціантом. Це листівка тим, хто розповідає про тутешніх фашистів.

П'яте – на стінах будинків Львова я жодного разу не бачив реакційних гасел, а тим більше свастик чи їх інтерпретацій.

Шосте – у всіх установах написи дублюються польською, англійською, українською та російською.

Сьоме – тут дуже не люблять Володимира Путіна. Це спостерігається на сувенірній продукції, яку активно розкуповують гості з країн Євросоюзу.

Восьме – у Львові дуже багато туристів. На кожному кроці чути англійську, німецьку та польську мови.

Дев'яте – театри й музеї Львова наповнені відвідувачами: як туристами, так і місцевими жителями.

Десяте – ціни у Львові відсотків на 30 нижчі, аніж у Києві.

Одинадцяте – єдиний момент, коли мені загрожувала небезпека, це підйом на вежу місцевої мерії. Десять хвилин піднімався й, справді, мало не помер.

Дванадцяте – Ратуша відкрита для всіх охочих, а мер Львова спокійно гуляє вулицями й спілкується з мешканцями.

Тринадцяте – у Львові, напевно, запроваджена страта за точкову забудову й саботування реставрації пам'яток архітектури. Інакше пояснити зовнішній вигляд житлових будинків я не можу.

І останнє – Львів прекрасний, по ньому хочеться гуляти без відпочинку, їсти місцеву їжу без перерви, пити місцеві наливки без зупинки і заїдати їх місцевим шоколадом без всяких обмежень.

Телевізор вкотре став для мене ящиком, який необхідно викинути з вікна. Раджу саме так і зробити, попередньо взявши квитки до Львова».

Окрім того, блогер опублікував кілька фото, які зробив під час прогулянок містом: 

Інші дописи та фото Романа Юхновця можна переглянути у його блозі

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
28 Травня, 2015 10:38
Олег Рокаш судить по своїй кацапській натурі- якщо щось гарне про Україну, значить проплачено. це лише в россии за гроші батьки відмовляються від своїх дітей-солдатів які воюють в Україні.
29 Квітня, 2015 23:10
КВ Людина поділилася своїми спостереженнями. Вам Рокаш не подобається
не читайте, не вірите - поїдьте в Львів і "розоблачите этого Типового бандеряку".
26 Квітня, 2015 03:05
Рокаш Проплачений бандеровський [***].Роман Юхновець-з якого часу росиянин?Типова бандеряка.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!