Російський культурний центр у Львові має 5 днів на добровільний переїзд

2914 0
До 14-го листопада Російський культурний центр у Львові може добровільно звільнити приміщення на вулиці Короленка, 1а. У разі відмови буде подано позов до суду про примусове виселення.
фото: lviv.depo.ua

фото: lviv.depo.ua

Відповідну вимогу 1-го листопада надіслало організаціям Російського культурного центру управління майном спільної власності Львівської облради, – повідомляє IA ZIK. У листі було згадано Львівську міську ГО «Російське товариство ім. Пушкіна», Російське товариство ім. Пушкіна, Земляцтво ленінградців у Львові «Пітер-клуб», Львівську єпархію Української православної церкви святого великомученика Григорія Побідоносця та редакцію газети «Русский вестник».

Приміщення перебуває у поганому стані та потребує капітального ремонту, а кошти на який необхідно шукати спільно, – прокоментував заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк. На думку заступника голови облради, виселення Російського центру з будівлі за рішенням суду може відбутися вже за два-три місяці.

Нагадаємо, Російський культурний центр у Львові – організація російської діаспори у Львові та на Західній Україні. Будівля організації виділена Львівською владою у 1990 році, але центр розпочав свою діяльність через шість років у 1996 році.

25 жовтня 2016 року депутати Обласної ради прийняли рішення про вивільнення приміщення, яке займав Російський культурний центр.

«Спочатку приміщення передадуть на баланс комунального підприємства «Нерухомість і майно». Тоді потрібно буде вивільнити його від теперішніх користувачів. Після того –  розробити кошторисну документацію для ремонту, і лише після завершення робіт із облаштування приміщення буде готове для надання новим користувачам», – зазначав раніше Tvoemisto.tv Микола Бандра, начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради

Додамо, як повідомили у відповідь на інформаційний запит Tvoemisto.tv у Російському товаристві ім. О. Пушкіна, вони позиватимуться до суду через рішення Обласної ради виселити Російський культурний центр із приміщення на вул. Короленка, 1а.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!