Російський олігарх Михайло Фрідман веде перемовини щодо українського громадянства

2070 0
В Україні заарештовані його активи на 12 мільярдів гривень
Фото: Цензор нет

Фото: Цензор нет

Російський олігарх Михайло Фрідман, який народився у Львові, консультується з українською владою стосовно того, щоб отримати українське громадянство та перереєструвати основні активи в Україні. Про це в інтервʼю виданню Forbes заявив глава Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.

«Наскільки мені відомо, Михайло Фрідман консультується з українською владою стосовно того, щоб отримати українське громадянство та перереєструвати основні активи до України. Такий сценарій можливий і для інших великих російських бізнесменів українського походження, наприклад, Віктора Вексельберга, який народився у Дрогобичі», — розповів Новіков.

Читайте також: В Україні тепер можна одночасно оформлювати ІD-картку та закордонний паспорт

За його словами, перереєстрація бізнесу є вигідною для України, адже вона означає додаткові податки.

«Фінансувати знищення режиму путіна коштом російських олігархів  мабуть, це найкраще, що може зробити Україна за таких обставин», — зазначив він.

Новіков додав, що в ОП найближчим часом напрацюють межі подальших дій підсанкційних осіб. Розглядають, зокрема, можливу процедуру виходу з-під санкцій — наприклад, завдяки передаванню коштів чи активів у «фонд покаяння». 

Зазначимо, Михайло Фрідман є співвласником і головою наглядової ради консорціуму «Альфа-груп», куди входять Альфа-Банк, телекомунікаційна компанія Altimo, що має частку в різних мобільних операторах, зокрема в «Київстарі». Фрідман перебуває у санкційних списках ЄС, США, Британії та Канади. В Україні заарештовані його активи на 12 мільярдів гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!