росію виключили з Ради держав Балтійського моря

1315 0
Також прийняли рішення стосовно Білорусі, яка має статус спостерігача у CBSS.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Члени Ради держав Балтійського моря (CBSS) одноголосно вирішили відсторонити росію від подальшої участі в діяльності Ради, повідомляє Європейська правда.

«Дуже прикро, що Росія створила ситуацію, коли ми, інші 11 членів, більше не вважаємо можливими підтримувати співпрацю з Росією в рамках CBSS. Росія є одним із співзасновників Ради і досі відігравала активну роль», – йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, призупинення дій росії залишатиметься в силі до тих пір, «поки не вдасться відновити співпрацю на основі поваги до фундаментальних принципів міжнародного права».

Також було прийняте рішення по Білорусі, яка має статус спостерігача у CBSS . 

Читайте також: Рада Європи зупинила членство росії у двох органах

Нагадаємо, що Комітет міністрів Ради Європи у п’ятницю, 25 лютого, вирішив призупинити право російської федерації бути представленою у двох органах РЄ – у самому Комітеті міністрів та у ПАРЄ. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!