Росію виключили з Ради Європи

949 0
У складі організації країна пробула 26 років.

Росія більше не є членом Ради Європи. Таке рішення ухвалив Комітет міністрів організації на позачерговому засіданні сьогодні вранці. Про це повідомили на офіційному сайті Ради Європи. 

Процес почався ще 25 лютого, коли Комітет міністрів погодився позбавити росію права мати представників у Раді Європи. 15 березня російське керівництво повідомило про вихід з організації, а також про намір визнати недійсною Європейську конвенцію про права людини. Того ж дня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення, що Росія більше не може бути членом Ради Європи. 

Читайте також: росію виключили з Ради держав Балтійського моря. 

За виключення проголосували 46 країн. Рішення було майже одностайним – його підтримали 216 з 219 учасників, ще троє утрималися. До Ради Європи росія належала з 1996 року. 

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі провів перше засідання у справі війни РФ проти України. Він також почав збирати і фіксувати всі докази воєнних злочинів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!