Розгляд апеляції Данкова продовжать наприкінці березня

4183 2
Суд досліджує частину висновків судово-медичних експертиз у справі лікаря Данкова.

Колегія суддів Апеляційного суду Львівської області продовжить розгляд скарги лікаря Олега Данкова 27 березня. Таке рішення оголосив сьогодні головуючий на засіданні суддя Ігор Танечник. За його словами, 27 і 28 березня відбудуться два засідання, щоби продовжити дослідження матеріалів у справі.

Сьогодні адвокати Данкова подали клопотання про перегляд усіх показів у справі, мотивуючи це тим, що частину показів свідків та експертів неможливо розібрати із матеріалів технічного запису.

Читайте також: Справа Данкова. Тепер жоден лікар не почуватиметься в безпеці

Суд задовольнив це клопотання частково і вирішив дослідити висновки низки експертиз із 2014 року та посадових інструкцій лікарів – акушера-гінеколога та неонатолога.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Шевченківський районний суд визнав завідувача пологовим відділенням 3-ї міської клінічної лікарні Олега Данкова винним у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті дитини під час пологів.

Батьки померлої дівчинки Мар'яна Павлик та Остап Пудляк

Лікаря засудили до року позбавлення волі та заборонили упродовж року займатися лікарською практикою. Також суд зобов’язав Данкова виплатити грошову компенсацію батькам загиблої дівчинки.

Олег Данков подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати вирок. Під час першого засідання в апеляційному суд він сказав, що він зробив усе можливе, щоби  під час пологів Мар’яни Павлик «все закінчилося добре». Підсудний наголосив на тому, що все могло би скластися по-іншому, якби у перші шість годин дитині надали необхідну допомогу, зокрема, провели реанімаційні заходи, то «доля дитини була би іншою».

 

Тарас Базюк

 

 

 


Читайте також:
1 Березня, 2018 21:43
Оля Сам ти вбивця Леонід. Так в цій справі дійсно є вбивця і Злата була б жива якби неонатолог не повелась халатно.
За рішенням суду першої інстанції яке базувалося на сумнівній експертизі дитина була нежиттєзжатна ще до пологів. Але чомусь дитина родиться живою, дихає, має серцебиття, рожевого кольору. Не блідого ,не синього хоча обвинувачення вказує що дитини страждала на гіпоксії ще до пологів, і під час, і стверджують ,що давалась стимуляція що теж би посилило гіпоксії, а може і Асфіксія ,але дитина родиться навіть по опису батька на 6-7 бадґлів по апгар. Без явних ознак меконізації шкіряних покривів тобто дитинка не була в меконію довго. По суті тільки коли почались зелені виділення з меконій як зразу жінку розробили. Свідок з Орлика вказала що дитина поступила з меконій в дихальних шляхах. Неонатолог не почистив меконій що і сама признпла і відповідно не назначила антибіотики що згідно протоколів є обов'язковим при меконізації. І не життєздатною рожева дитина дихає самостійно ще кілька годин ,так вона мала важке дихання ,але це може бути спричинене меконієм.що признпла неонатолог і лікар з Орлика. Кілька годин неонатолог не надає належного нагляду,хоча покладали дитину в інтенсивність терапію. А це прямий обов'язок нконатолога.Не одразу а лише за кілька годин в неї стається зупинка дихання, і дитина не дихала 7 хвилин це все зі слів з інтерв'ю батька і оголошеного вироку. Тобто 7 хвилин не дихати через меконій не могло привести до ушкодження ЦНС? Чи як? В здоровий глузд не вкладається "нежиттєзжатна" дитина до пологів з тяжким дистресом і гіпоксією більше тижня згідно вироку, яка родиться рожевого кольору, самостійно дихає ,має серцебиття і був перший крик. В нас знайомих теж дитинка померла. Нахлеьталась вод з меуонієи під час родів. Почались ускладнення з ЖКТ, робили операції, але не засвоювалась їжа. Підтримували медикаментозного, але в піврочку дитинка померла. Меконій це дуже серйозна фігня тому і розроджувала екстренно. А неонатолог просто вбив дитину своєю байдужістю і халатність. Не зробивши нічого згідно протоколу.а тепер прикриває свою дупу розказуючи що дитина була у важкому стані. То якого фіга ти стара дура поставила дитині 7/7 по апгар, не пояитила легені і не відправила терміново в обласну дитячу лікарню. А якщо ти знала що дитина не буде жити то чого не є поруч як співучасник "вбивства". Неонатолог вбила цю дитину, її халатність, і непрофесійністт. Але вона не така важлива як Данков і ще й знайома родини. сел що з нею судитись не будуть
1 Березня, 2018 20:33
Леонід Надіюсь він сяде і це буде прецедентом. Дитина померла через його халатність, фактично вбив дитя. А дякуюданкови нехай сушать сухарі для вбивці.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!