Роз'єднали півкулі головного мозку. Медики у Львові прооперували 8-річного хлопчика з епілепсією

4327 0
Раніше судоми траплялися у Олежика до 10 епізодів на добу.
фото: перше тмо

фото: перше тмо

Нейрохірурги Першого ТМО у Львові провели 8-річному пацієнту одне із найскладніших оперативних втручань при епілепсії із роз’єднанням півкуль головного мозку. В Олежика – туберозний склероз / TSC – генетичне захворювання, що вражає нервову та інші системи і супроводжується епілептичними нападами.

Команда дитячих нейрохірургів спільно із епілептологами вирішили провести Олежику важку операцію-калозотомію. Саме калозотомія стала початком хірургічного лікування епілепсії у Олежика. Під час операції хлопчику вдалося роз’єднати півкулі та провести повне розсічення мозолистого тіла (total callosotomy).

Читайте також: Нейрохірурги у Львові врятували хлопця, який 13 років страждав від нападів рідкісного виду епілепсії 

«Хірургічне лікування показало чудові результати. Ось уже три місяці Олежика зовсім не турбують судоми. Хоча раніше вони траплялися до 10 епізодів на добу. Це заважало хлопчику у повсякденному житті та значно затримувало інтелектуальний розвиток дитини», повідомили у медичному об’єднанні.

Нагадаємо, що львівські лікарі врятували руку бронзовому призеру чемпіонату світу з фехтування, українському спортсмену Ростиславу Герцику. Він травмував кінцівку у липні, коли представляв Україну на міжнародних змаганнях з фехтування у Єгипті. Під час двобою суперник вцілив у руку українському спортсмену. Удар спричинив перелом п’ясткової кістки лівої руки. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!