Розпочалась деокупація Луганщини та що буде з курсом долара. Підсумки доби

1495 0
Нині 6 жовтня та 225 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Повітряна тривога. О 05:44 в області пролунали сирени, була загроза запусків ракет з Білорусі.

Російські окупанти під ранок завдали сім ракетних ударів по об’єктах інфраструктури та житлових будинках Запоріжжя, спалахнули пожежі, з-під завалів дістають люди.

Ситуація на фронті. Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай підтвердив деокупацію шістьох населених пунктів Луганщини. Він не став розкривати назв і порадив дочекатися офіційного повідомлення Генштабу: «Ну що ж, зараз вже офіційно – деокупація Луганської області розпочалася. Декілька населених пунктів вже звільнені від російської армії і там вже Збройні Сили України піднімають український прапор».

Як пишуть аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW), контрнаступ України на Харківщині ще не досяг кульмінації і зараз впевнено просувається на Луганщину.

За даними Оперативного командування «Південь», на Херсонщині звільнено: Нововоскресенське, Новогригорівку та Петропавлівку.

Цитата дня: «Поки «російський парламент» п’яніє від марних спроб анексії, наші воїни продовжують йти вперед. Це найкраща відповідь на всілякі «референдуми», «укази», «договори» та пафосні промови».(Міністр оборони Олексій Резніков, який на карті показав просування вперед ЗСУ)

 

На цю ж тему:

1.Зеленський провів засідання Ставки головнокомандувача. Про що говорили;

2. Задіяння ленд-лізу відклали, але це не означає поганих новин. 30 вересня Конгрес США схвалив для України додаткові 12 млрд доларів, а ще 28 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт про ленд-ліз та захист демократії в Україні. Однак всі найближчі пакети озброєнь США будуть і надалі постачати за іншими програмами;

3. Ворожі дрони-камікадзе. Як уберегтися і чи може україна робити свої. Понад десяток дронів Shahed-136 атакували Україну з півдня в ніч на 5 жовтня. Український журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов пояснює, як уберегтися від цієї зброї та коли Україна може почати виробляти свою далекобійну зброю.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Виїмку, Соледар, Одрадівку, Бахмутське, Бахмут, Красногорівку, Майорськ та Новомихайлівку. В результаті звільнення Силами оборони захоплених росіянами територій, фіксується втеча поплічників окупаційної влади з Луганської та Херсонської областей.

Топ-акцент дня: «50 гривень за долар – це реально». Експерт про те, чи зросте ціна на валюту. Від чого сьогодні залежить курс валют в Україні, за яких обставин вартість долара виросте і за яких знизиться – професор Національного університету «Львівська політехніка», доктор економічних наук Ростислав Слав’юк.

Чому це важливо: Ця зима буде важкою. У осінньо-зимовий період перш за все гратиме роль енергетика. Якщо росіяни підірвуть якусь теплову станцію, то курс буде зовсім іншим, точно не по 45 гривень за долар. Це матиме дуже серйозний вплив.

Акцент дня: «Хто платитиме за тепло?» Як живуть переселенці у Львові. >Tvoemisto.tv побувало в гуртожитку, де мешкає 400 внутрішньо переміщених осіб, та модульному містечку на майже стільки людей, щоб запитати про умови проживання і плани на майбутнє, а також з’ясувало, скільки ВПО прихистив Львів та як готується до зимового періоду.

Ключові події:

1. Коли Україну зможуть прийняти у НАТО та які критерії членства. Центр протидії дезінформації при РНБО України пояснив, які країни підтримали вступ України до Альянсу, хто є серед країн-скептиків та які критерії членства;

2. Восьмий пакет санкцій проти росії. Посли ЄС затвердили деталі. Головним елементом санкцій є обмеження цін на нафту;

3. Стало відомо, коли відбудеться Всеукраїнський радіодиктант. Він буде адаптований до умов воєнного часу;

4 Чи будуть осінні канікули у львівських школах. Кожна школа у Львові планує їх індивідуально;

5. Україна подала заявку на проведення ЧС-2030 з футболу. Ми долучилися до спільної заявки Іспанії та Португалії.

Благочинність Львова: Бандеробуси, безпілотник та дощовики. Як допомогти ЗСУ сьогодні. Tvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих львів’ян, які збирають необхідне для потреб військових.

Дискусія Твого міста: Чи приймає Львів переселенців та що пропонує. «Твоє місто» проведе публічну дискусію. Можна буде переглянути на сторінці медіа-хабу у Facebook та на каналі у YouTube.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!