Розпочалася реєстрація на екскурсії в рамках Днів європейської спадщини. Програма

5799 0
Цими вихідними у Львові відбудуться заходи в рамках Днів європейської спадщини. Вже сьогодні розпочинається реєстрація на екскурсії, адже кількість місць обмежена.
Фото: photo.i.ua

Фото: photo.i.ua

Дні європейської спадщини у Львові триватимуть 20 і 21 вересня. Усі заходи є безкоштовними, але кількість місць на екскурсії обмежена, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Реєстрація триватиме з 15 до 19 вересня з 10:00 до 18:00 на сайті та за телефоном 254 60 84.

«Культурна спадщина live» - так можна охарактеризувати ідею, яка вже понад 20 років активує мільйони європейців. Принцип простий: один раз на рік відкрити двері зазвичай недоступних для огляду пам'яток і завдяки екскурсіям та іншим заходам «оживити» їх.

Ідея святкування Днів європейської спадщини належить колишньому міністру культури Франції Джеку Лангу. У 1984 році за його ініціативою були організовані Дні відкритих дверей у Франції, які пройшли під гаслом «культурній спадщині - нове життя». Експериментальний проект набув такого неймовірного резонансу, що наступного року ця ініціатива була затверджена на конференції Ради Європи.

Довідка. Дні європейської спадщини проходять кожного вересня по всій Європі. Це день, коли маловідомі закриті споруди відкривають свої двері для відвідувачів, щоби розповісти таємниці, приховані за їхніми фасадами. Офіційно започаткована Радою Європи у 1991.

Щоб збільшити, клацніть на зображення


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!