На Сихові розпочали ремонт молодіжного центру. Фото, візуалізація

4688 0
Незабаром у Львові відкриють сучасну бібліотеку та інноваційний простір – Lviv Open Lab.

У Львові на проспекті Червоної Калини, 58, неподалік центру Довженка, розпочали ремонт приміщення, де згодом відкриють громадський простір для дітей, що передбачає практичну роботу в лабораторіях та майстернях. Про це повідомила директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда.

Простір буде максимально багатофункціональним зі здатністю перетворюватися у кілька менших просторів. Архітектор ГО Urbanideas, яка займалась проектування простору, Антон Войташек у коментарі Tvoemisto.tv розповів, що проектом передбачається декілька лабораторій та майстерень, великий багатофункціональний хол, де можна буде проводити різні івенти.

«Там можна зробити зону виставки, лекції, там будуть місця для роботи та читання. Роботою передбачені кілька медіа-студій, радіоелектронна лабораторії. Діти зможуть пройти цикл виготовлення якоїсь деталі. Це буде максимально відкритий простір, щоб можна в кожному куточку споглядати, як діти працюють», – каже він.

Зазначимо, що концепцію Lviv MakerSpace розробляла громадська організація MakerSpace Lviv. Минулого року вона подала свій проект на фінансування громадським бюджетом, але він не отримав достатню кількість голосів. Проте місто вирішило, що проект – корисна ініціатива, яку необхідно втілити у життя.

«Установа перебуває на проспекті Червоної Калини, 58. Це має бути відкритий простір з лекторієм, бібліотекою, навчальними класами. Там діти віком від 9 до 17 років зможуть майструвати, займатися робототехнікою, програмуванням, друкувати на 3-D принтерах, працювати в майстерні з деревом», – каже координаторка проекту Олена Павлюк.

Усі програми, сам проект реконструкції будуть пристосовані до потреб людей з обмеженими можливостями – щоб люди на візках, наприклад, спокійно могли потрапити до простору. Команда працюватиме над тим, щоб до проектів долучалися діти з аутизмом та синдромом Дауна.

Результатом діяльності простору мають стати винаходи дітей та популяризація науки серед дітей. Олена Павлюк додає, що подібних закладів вже є багато у світі, в Україні ж вони тільки починають з’являтися.

Візуалізація Антон Войташек/Фото Наталія Бунда


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!