Розмір абонплати за газ можна перевірити на онлайн-мапі. Де подивитись

7367 0
З 1-го квітня тариф для населення розділений на дві складові і включає окремо плату за газ як за товар та абонплату за користування приєднаними потужностями. Абонплату нараховуватимуть відповідно до одного з 4-х типів газових лічильників і вона буде різною у кожного газорозподільного підприємства.
Фото: ternopillive.com.ua

Фото: ternopillive.com.ua

Громадянська мережа ОПОРА створила карту, де зафіксувала всі варіанти абонплати по кожному із підприємств за місяць та за рік.

Дані для мапи надав заступник начальника департаменту енергоефективності НАК «Нафтогаз України» Олексій Хабатюк. кажуть в ОПОРІ.

Для того, аби перевірити обсяг абонплати, який стосується конкретного споживача, потрібно натиснути на назву газорозподільного підприємства, яке обслуговує помешкання, обравши його на мапі України. Далі потрібно обрати тип встановленого лічильника (його вказано на корпусі засобу обліку: G1,6 / G2,5 / G4 / G6). Якщо споживач не має лічильника на газ – потрібно дивитися показники абонплати для лічильника G2,5.

Читайте також: В Україні ввели щомісячну абонплату на газ

Скористатись онлайн-мапою можна тут

Нагадаємо, зараз встановлено остаточну ціну на газ для населення, яка становить 6879 гривень/тис. куб. м з урахуванням усіх витрат на транспортування, податки та торгові націнки.

З метою соціального захисту розмір абонплати для побутових споживачів встановлено значно нижчий, ніж тариф для промислових споживачів, проте зрівняти тарифи планують протягом трьох років.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!