Розслідування щодо очистки озера у Снопківському парку та якою буде погода на Різдво. Підсумки доби

1537 0
Нині 4 січня та 315 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Час-ДІй

Фото: Час-ДІй

Ситуація на фронті: Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час телефонної розмови з головою об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі розповів, що на рубежі Сватово-Кремінна, а також у напрямку Лисичанська точаться важкі бої. «Найбільш складною ситуація залишається на ділянці Соледар-Бахмут-Майорськ. Там ворог фактично по трупах своїх намагається просуватися вперед, але підрозділи Сил оборони ціною надзусиль стримують ворожий наступ», – наголосив він.

На Донецькому напрямку захисники України змогли утримати позиції навколо Авдіївки та продовжити контрнаступ. Також Сили оборони надійно тримають оборону на Запорізькому напрямку і намагаються захистити від ворожих обстрілів Херсон.

За даними Генштаба (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Стельмахівку і Білогорівку Луганської області та Соледар, Красну Гору, Бахмут, Майорськ, Мар’їнку, Новомихайлівку, Побєду і Красногорівку – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних і артилерійських військ завдали 17 ударів по районах зосередження загарбників та один – по позиції ЗРК. Також уражено 2 пункти управління, склад боєприпасів та пункт управління БпЛА.

Підтверджено знищення противника 2 січня в районах Токмака, Мелітополя, Бердянська, Пологів та Василівки Запорізької області, зокрема: 2 складів боєприпасів, до 10 одиниць техніки; уражено 2 пункти дислокації, ліквідовані та поранені – до 260 військових.


Ключові події:

1. Тепла погода позитивно вплинула на баланс української енергосистеми. Завдяки теплій погоді споживання в Україні знизилося. Електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття навантаження. Крім цього, через ясну погоду у ранкові та денні години виробництво електроенергії сонячними електростанціями підвищилося.

На цю ж тему: Київ повертається до планових відключень світла. Поступово збільшується навантаження на енергосистему через зростаюче споживання, зокрема промисловими підприємствами;

2. У США вивели на орбіту український супутник. Відео. Запуск відбувся за допомогою ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX. Загалом ця ракета вивела на орбіту 114 різних космічних апаратів;

3. У Львові проводять розлідування щодо очистки озера у Снопківському паркуПід час моніторингу соціальних мереж, поліцейські виявили інформацію щодо неналежного проведення робіт з очищення озера. Санкція статті передбачає штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове розслідування ще триває.

А також: Львівські правоохоронці під час обшуку обмінників вилучили понад 152 млн грн. За даними слідства, група осіб створила мережу фінансових установ через які поза обліком, без сплати податків проводили незаконні фінансові операції для виведення готівки;

4. Львівщина увійшла в топ-5 за вартістю гектара землі. Найдорожча земля станом на грудень – в Івано-Франківській області. Найдешевша – в Сумській області – 10 534 грн за гектар (без урахування Херсонської та Луганської областей, де не було угод);

5. Львів’ян запрошують відчути затишок Різдва у Шевченківському гаю. Впродовж двох днів у скансені звучатимуть веселі коляди та ходитимуть вертепи, а у хатках на гостей чекатимуть оновлені різдвяні інтер’єри.

На цю ж тему: Прості і смачні. Рецепт пампухів від галицької блогерки. Пропонуємо перепис пані Стефи на пампушки терті – прості і смачні, але не пісні. «Терті» – бо для цього розтирають масло, цукор і жовтки. Дуже подібно як в маківнику;

Погода у Львові: Синоптики розповіли, коли у Львові випаде сніг. Як повідомила синоптикиня Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх, 6 січня на Львівщині буде невеликий мокрий сніг та дощ. Вночі 7 січня впродовж доби львів’яни спостерігатимуть сніг. «В горах 7 січня ще буде тепло. Сніг в області не означатиме похолодання. Хоча 8 січня вночі ми очікуємо 3-8° морозу і сніг ще буде лежати. Проте опади та мороз будуть короткочасними. Вже з 9 січня повітряна маса надходитиме не з півночі, а з заходу – це означає, що знову буде потепління», – зазначила синоптикиня.

На цю ж тему: Через аномальне тепло в Києві зацвіли сакури. Фото. «У парку «Наталка» розквітли сакури. Причиною цього явища стала аномально тепла зима, яка «розбудила» дерева», – розповіли в Київзеленбуді.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!