Розстріл українського полоненого за слова «Слава Україні». Що відомо

14007 0
Наразі невідомо, де і коли саме це відбулося.
Умовне фото

Умовне фото

У мережі опублікували відео, де російські загарбники розстріляли беззбройного українського військовополоненого. На відео захисник, котрий потрапив у полон окупантів, каже: «Слава Україні». Після цього російські загарбники розстрілюють полоненого. Наразі невідомо, де і коли саме було зроблено відеозапис.

На вбивство українського захисника відреагував керівник Офісу президента України Андрій Єрмак та зазначив, ще це «черговий приклад національної нікчемності» окупантів.

«Воєнні злочини культивуються на росії. І відбілюються їх пропагандою та міфами про «нацистів». Вбивство людини, яка потрапила в полон - ще один приклад цього. А ще – це приклад їх національної нікчемності та слабкості. За кожен такий воєнний злочин буде розплата. Ніхто не зможе сховатися від неї», – пише він.

Також на відео відреагував Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

«Розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, - це порушення Женевських конвенцій. Це виявлення ницості та підлості», – написав він.

За його словами, росії доведеться відповідати за скоєний нею злочин. Наразі він передав це відео міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину росії.

«Коли у всьому світі слова «Слава Україні» викликають шану, повагу та гордість, росіяни за українське гасло розстрілюють... Мета України, як і всього демократичного світу, – притягнення рф до відповідальності. Росії доведеться відповідати за кожен скоєний воєнний злочин», – додав він.

Після відео з розстрілом військового у соціальній мережі українці влаштували флешмоб і почали поширювати гасло «Слава Україні. Героям Слава». Ілюстратор Нікіта Тітов викарбував вбитого Героя у фразі «Героям Слава».

 

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!