Політична реклама

Розумові здібності людини можуть залежати від стану її зубів

1595 0
Ретельний догляд за зубами і яснами знижує ризик недоумства в старшому віці, пише Reuters з посиланням на результати дослідження, проведеного в Університеті Каліфорнії.

Опитавши близько 5500 людей похилого віку вчені з'ясували, що ті, хто чистить зуби рідше, ніж один раз на день, на 65% більше схильні до розвитку деменції, ніж ті, хто користується зубною щіткою щодня. На думку вчених, це пов'язано з тим, що бактерії з рота можуть потрапляти в мозок людини, викликаючи запалення і пошкодження, зазначає .

Зокрема, дослідження пацієнтів з хворобою Альцгеймера (найпоширенішою формою слабоумства) показало наявність в їхньому мозку більшого числа пов'язаних із захворюванням ясен бактерій, ніж у здорових людей. Хоча, це не означає, що регулярне чищення зубів може захистити від хвороби Альцгеймера, зазначають вчені.

Джерело: Експрес


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!