Розвідка США допомагає ЗСУ ліквідовувати російських генералів

2274 0
Під час війни рф проти України на передовій загинули близько 12 російських генералів.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Сполучені Штати надали Україні розвідувальні дані, які допомагали Збройним силам націлюватися на російських генералів та ліквідовувати їх. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на високопоставлених американських чиновників.

Читайте також: ЗСУ у Чорнобаївці ліквідували ще одного російського генерала

За словами посадовців США, ця допомога є частиною зусиль адміністрації Джо Байдена щодо надання Україні розвідувальних даних на полі бою в режимі реального часу. До них також входить прогнозування подальших переміщень російських військ, отримане з американських оцінок бойового плану Москви.

Джерела NYT уточнили, що США зосередилися на наданні Україні місця перебування та інших подробиць про мобільний штаб російських військових, який часто переміщується. ЗСУ поєднали цю географічну інформацію із власними розвідувальними даними, включно з перехопленими розмовами, і в такий спосіб змогли завдати ударів, у результаті яких загинули вищі російські офіцери.

За підрахунками українських посадовців, під час війни рф проти України на передовій загинули близько 12 російських генералів. Чиновники США відмовилися уточнити, скільки з цих генералів було вбито в результаті допомоги американської розвідки.

Читайте також: Українські бійці в Маріуполі знищили полковника Чорноморського флоту

Водночас американські посадовці зауважили, що розвідка США не має стосунку до нещодавнього обстрілу українськими військовими позицій окупантів, на яких побував начальник генштабу рф Валерій Герасимов.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!