Нове кільце на Сихові: бути чи не бути зеленому скверу?

3759 1
Зараз у Львові триває будівництво трамвайної колії на Сихів, яке обіцяють завершити цього року. Одним із елементів цієї колії має стати розворотне кільце біля кінцевої зупинки на Санта-Барбарі. Зараз на його місці вже є чималий земляний насип.

Згідно з проектом, кільце матиме платформи для зупинок та запасну колію для відстою вагонів. Однак всередині лишається чимала територія. Львівський дизайнер інтер'єрів Олександр Шутюк на ресурсі livejournal.com розмістив свої пропозиції щодо облаштування цієї території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамвай на Сихів: 5 км колії, 15 млн євро та 8 місяців роботи 

Перше, що пропонує Олесандр Шутюк, організувати всередині кільця невеликий сквер із зеленню та зонами відпочинку. У центрі кола можна розмістити кількарівневу лавку, яка цілком може стати улюбленим місцем, де можна помилуватись краєвидами. Адже звідти добре видно не лише довколишні поля, а й Арену-Львів.

 

Друге, що пропонує дизайнер інтер'єрів - це відмежування колії від громадської зони парканом чи густими кущами. Ще одним важливим елементом території, на його думку, має стати накриття безпосередньо біля зупинок. Воно має бути достатньо великим, щоби захистити від опадів велику кількість людей, однак пропускали всередину світло.


Також архітектор вважає, що нелогічно влаштовувати зупинки на вузеньких платформах між колією та вулицею, тоді як всередині кільця є купа вільного місця. Тим більше, що це кінцева зупинка у великому житловому масиві і пасажирів тут явно не бракуватиме. Ідея полягає в тому, щоби зробити прямо перед кільцем перехрещення колій, щоби трамваї, під'їжджаючи до кінцевої перелаштовувалися на зустрічну смугу та ставали дверима в середину кільця.

Таким чином вийде велика зупинка, зав'язана у один вузол зі сквером і можна буде чекати на трамвай не на вузькому тротуарі між дорогою та трамвайною колією, а сидячи на лавочці біля дерева, - переконаний Олександр Шутюк. 

Нагадаємо, проект «Трамвай на Сихів» затримується в реалізації, оскільки досі не вирішено питання з перенесенням ринку «Санта-Барбара», через територію якого має пролягати маршрут трамваю, а також заміни потребує каналізаційний колектор.

 


Читайте також:
7 Січня, 2015 13:47
Олег Ідея з перехрещенням - найкраща. Зупинка всередині кільця дозволить не тільки організувати парк, накриття зупинки, але й, можливо, турнікетну (за необхідності) систему для входу в трамвай..... Ну...це так... Пропозиції.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!