Рухаємось не туди. Українці здебільшого не довіряють судам і уряду

797 0
У дослідженні взяли участь понад 2 тисячі респондентів зі всіх регіонів України, за винятком анексованого Криму та окупованого Донбасу.
Фото: pravda.com.ua

Фото: pravda.com.ua

Українці вважають, що країна рухається у неправильному напрямку, найбільше довіряють Збройним Силам, та сподіваються, що держава здолає свої труднощі у віддаленій перспективі.

Про це свідчать дані соцдослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Тож лише 17,5% респондентів сказали, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі, 65,5% – що в неправильному. Решта опитаних не змогли визначитися з відповіддю.

Читайте також: Діяльністю президента Зеленського задоволені 35% українців. Опитування

Що Україні вдасться здолати труднощі протягом найближчих кількох років вважає 19,5% , майже стільки ж певні, що наша держава взагалі не здатна подолати існуючі проблеми.  50% вважають, що Україна зможе подолати проблеми у більш віддаленій перспективі.

Серед державних та суспільних інститутів найбільше довіру висловлюють Збройним Силам України (їм довіряють 66% опитаних) та Церкві (62%).

Високий рівень довіри в українців до надзвичайників і волонтерів – понад 60%.

Читайте також: Як повернути довіру до суду та до чого тут великий бізнес

Недовіру ж частіше висловлюють державному апарату, чиновникам не довіряють 79% опитаних. А ще Верховній Раді України (76%), судам, судовій системі загалом і Уряду України недовіряють 75%. А Президенту України –60%.

Дослідження проводили у форматі «обличчя до обличчя» за місцем проживання респондентів в період з 30 жовтня по 5 листопада 2020 року.

Опитали 2 020 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком анексованого Криму та окупованого Донбасу.

Похибка вибірки не перевищує 2,3%.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!