Ryanair скасував для українців візову перевірку в межах шенгенської зони

3135 0
Лоукост Ryanair скасував обов’язкову вимогу щодо проходження візової перевірки під час здійснення рейсів в межах Шенгенської зони для українців.
фото: ubr.ua

фото: ubr.ua

У прес-службі Ryanair повідомили, що процедуру перевірки візи скасовано для всіх громадян держав, що не входять в Європейську економічну зону, які подорожують в межах Шенгенської зони. Про це повідомляє lowcostavia.com.ua.

Як зазначено у повідомленні, зміни планувалися заздалегідь і вони не пов’язані з введенням безвізового режиму для поїздок в ЄС для громадян України.

Раніше громадяни держав, що не входять в Європейську економічну зону, були зобов’язані роздрукувати посадковий талон та пройти обов’язкову візову перевірку і не могли користуватися мобільними посадковими талонами Ryanair навіть на рейсах в межах Шенгенської зони. У разі, якщо така перевірка не була пройдена, мандрівникам могли відмовити в посадці на рейс.

Читайте також: LOT запустив рейс зі Львова до Познані. Вартість

Якщо подорожувати між країнами Шенгенської зони, а туди входять Австрія, Бельгія, Греція, Данія, Естонія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія і Швеція а також Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія, то visa check робити не потрібно.

При подорожах у Болгарію, Румунію, Кіпр та Хорватію процедура перевірки візи все ще необхідна.

На рейсах з України та в Україну потрібно роздрукувати квиток та пройти перевірку візи, оскільки це буде переліт за межі Шенгенської зони чи Євросоюзу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!