Рятуємося від спеки: три рецепти морозива із сезонних ягід

3902 0
Думаєте, чим найкраще пригостити себе, рідних і друзів в ці спекотні вихідні? Зазвичай морозиво нікого не залишає байдужим. Пропонуємо три рецепти соребету із сезонних ягід.
фото: lenta.co

фото: lenta.co

Сорбет з черешень

Вам знадобляться: 1 кг черешні без кісточок; 3/4 склянки цукру; половинка лимона; 2 ст. л. води.

Приготування: для початку збиваємо у бленд ері охолоджені черешні. Тоді готуємо цукровий сироп: змішуємо цукор і воду з соком половинки лимона. Ставимо на середній вогонь і нагріваємо до отримання однорідної маси. Не забуваємо помішувати. Готовий сироп вливаємо у блендер до черешень. Все це збиваємо. Ставимо готовий сорбет у морозильну камеру на кілька годин. При цьому періодично перемішуємо морозиво, щоб воно вийшло однорідним і красивим.

 

Сорбет з полуниці

Вам знадобляться: 400 г полуниці; 150 г звичайного йогурту, без добавок; 50 г цукрової пудри; 1 ст. л соку лимона.

Приготування: миємо полуницю, позбавляємося від непотрібних листочків. Полуницю збиваємо в блендері. Додаємо до отриманої маси цукрову пудру, лимонний сік і йогурт. Знову збиваємо. Заливаємо масу у формочки для морозива або іншу зручну для вас ємність і ставимо для заморожування на кілька годин.

 

Сорбет з малини і чорниці

Вам знадобляться: 200 г малини; 400 г чорниці; 200 г цукру; половинка лимона.

Приготування: чорницю збиваємо в блендері разом із цукром. Потім туди ж кладемо малину і збиваємо ще зовсім трохи — малина дуже ніжна. До отриманої маси додаємо сік лимона і добре перемішуємо до повного розчинення цукру. Готову суміш розливаємо по формах, ставимо на 3 години в морозильник. Не забуваємо помішувати сорбет.

Джерело: novyny.online.ua.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!