Рятуємося від спеки. Охолоджуючі коктейлі, які можна приготувати вдома

3070 0
В таку спеку радять пити більше води або коктейлі на основі тоніку.
Фото: unsplash.com

Фото: unsplash.com

Сьогодні у Львові термометр показує на вулиці +30С. В «Укргідрометцентрі» обіцяють, що у липні та серпні температура повітря буде значно вищою за норму. І велику кількість днів вона досягатиме +30-35С, а в окремі дні навіть до +40С. Тож >Tvoemisto.tv поспілкувалося з бармен-менеджером Олегом Середніцьким, аби дізнатися, які напої найкраще рятують від спеки та секрети їх приготування.

«Зараз така тенденція в HoReCa (індустрії гостинності - ред.), що люди стали дуже зважати на те, що вони п’ють. Тож зараз в тренді безалкогольні та слабоалкогольні напої», – розповідає Олег Середніцький.

За словами бренд-менеджера, найкраще охолоджують коктейлі на основі тоніків. Адже вони робляться з додаванням кори хінного дерева, яка має здатність понижувати температуру тіла. Ну і, звичайно, в таку спеку радить пити більше води або робити коктейлі на основі газованої води.

Олег Середніцькій поділився рецептами п’яти освіжаючих коктейлів, які можна приготувати вдома:

Мохіто б/а

Помістіть лайм (30 г)  і цукровий сироп (20 мл) у посуд подачі, акуратно розтисніть лайм і розмішайте його із сиропом, додайте листочки м’яти, лід до самого верху і залийте газованою водою (100 мл) або тоніком. Акуратно перемішайте, прикрасьте м’ятою та лаймом.

Summer life

Сироп грейпфруту (50 мл), сік лимону (20 мл) та імбирний сік (10 мл) помістіть у посуд подачі, додайте до самого верху лід і сильногазовану воду (100 мл). Акуратно перемішайте і прикрасьте долькою грейпфруту та тим’яном.

Hugo

Помістіть в охолоджений посуд подачі сироп з бузини (20 мл), лаймовий сік (10 мл) та безалкогольне ігристе (100 мл), акуратно перемішайте, прикрасьте м’ятою та лаймом.

Sgroppino

В охолоджений посуд подачі покладіть ягідний сорбет (1 кульку), додайте безалкогольне Prosseco (100 мл), натріть і додайте свіжу цедру лайму (3 г), прикрасьте коктейль свіжою м’ятою.

Aperol Spritz б/а

Грейпфрутовий сік (20 мл) та апельсиновий сироп Monin (30 г) налийте в посуд подачі, додайте до самого верху лід, безалкогольний Prosseco (75 мл) та сильногазовану воду (25 мл). Акуратно перемішайте і прикрасьте долькою грейпфруту.

Смачного та лагідного всім літа!

Анна Чистякова

Фото з Facebook та  Інтернету



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!