Політична реклама

Риба з Атлантики містить шкідливі речовини

1414 0
Учені з Центру з профілактики і контролю за розповсюдженням захворювань (США) опублікували список найзабрудненіших морепродуктів.

Особливо обережними з перерахованими нижче продуктами варто бути вагітним жінками, - інформує видання "ВКурсе".

Американський вугор

Це риба, яку дуже часто використовують як інгредієнт для приготування суші або рол. Небезпека продукту полягає в тому, що він містить велику кількість поліхлорованих біфенілів та ртуті. Білуги і осетрова ікра Згідно з дослідженням сама риба може бути безпечна для вживання, в той час як її ікра ні — в ній ті ж шкідливі речовини накопичуються з часом.

Атлантичний блакитний тунець

Тунець — це вид риби найбільш сприйнятливий до ртуті. При цьому атлантичний блакитний тунець — це рекордсмен за аналогічним показником серед самих тунців. За ртуттю це найбільш забруднена риба у світі.

Помаранчевий австралійський йорж

Австралійський йорж — дуже відомий в Європі делікатес, однак період його дозрівання варіюється в межах від 20 до 40 років, і за цей час він може стати практично отруйним, поступово накопичуючи шкідливі речовини.

Акула

Будучи хижаком і харчуючись іншими мешканцями світового океану акули накопичують в собі найбільше шкідливих речовин. Якщо більшість риб є сприйнятливі всього до 3-4 хімікатів, то чим може бути забруднено м'ясо конкретної акули не буде знати ніхто. Вона може бути забруднена абсолютно всім.

Атлантичний лосось

Змінений в лабораторії в якості експерименту він був випущений в море й успішно розмножується. Шанси того, що Вам на стіл потрапить саме ГМО-лосось будуть зростати з кожним роком.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!