На правах реклами

Ринок Форекс і роль стратегії для трейдингу

2655 0
Сьогодні на слуху у багатьох назва міжнародного валютного ринку – «Форекс». Разом з цим словом, також прийнято вживати словосполучення – Форекс стратегії. Спробуємо розібратися в тому, що це таке і для чого воно потрібно.
Фото: databank.in.ua

Фото: databank.in.ua

Форекс

Під таким цікавим словом, як «Форекс», розуміється валютний ринок, де люди з різних міст і країн здійснюють безліч операцій з іноземними валютами усього світу: купівля, продаж, обмін і т. д. Працює цей ринок в мережі Інтернет в режимі реального часу відповідно до часового поясу його учасників. Ціни на валюту, які тут встановлюються, не мають ніяких обмежень ні світовими, ні економічними процесами. Котирування валют абсолютно вільні і нічим не обмежені.

Суть роботи цього ринку Форекс в тому, щоб люди отримували прибуток від своїх операцій. Безліч різної реклами свідчить, що цей ринок приносить легкі гроші і швидкий прибуток. Та для того, щоб тут реально заробити, необхідно розбиратися в безлічі внутрішніх процесах і законах ринку та дотримуватися певних стратегій поведінки. Також, бажано пройти певне навчання і почати розбиратися у впливі і напрямку певних фінансових потоків.

Стратегії ринку

Як і в будь-яких процесах, торгівля на ринку дотримується певних законів. Для того, щоб направити дію цих економічних законів та фінансових потоків на свою користь, кожному трейдеру (учаснику ринку Форекс) слід розробити свою forex strategija або ж почати використовувати уже існуючі, поширені стратегії.

Найбільш оптимальним варіантом буде такий, що трейдер розробить особисту стратегію, яка буде відповідати його параметрам роботи, його цілям та інтересам. Для розробки стратегії необхідно вникнути в багато процесів фінансової діяльності та певні закони, яким підпорядковується грошовий ринок та іноземні валюти. Після розробки стратегії, важливим моментом залишається перевірка її на працездатність. Якщо стратегія розробляється особисто під себе, то і перевіряти її необхідно самостійно.

Під торговою стратегією розуміється певний набір інструментів, за допомогою яких проводиться встановлений порядок дій і послідовностей. Ці інструменти і дії дають можливість трейдеру звести до мінімуму можливі збитки від угоди, при цьому максимально збільшити прибуток. Суть стратегій в тому, щоб при проведенні операцій з валютою нічого не втратити і заробити якомога більше.

Цьому принципу підпорядковується робота на усіх існуючих сьогодні ринках, не тільки фінансових.

Чому важливо розробляти стратегію самому

Розробка особистої стратегії дуже важлива, так як особа, що продає валюту, включає в застосовувану нею стратегію ті інструменти, дії і спрямованість, які йому зрозумілі:

• Індикатори

• Сигнали

• Та інше

Відповідно, для трейдера набагато вигідніше, коли він діє за своєю особистою стратегією, якою не користується ніхто, крім нього. Особиста стратегія зрозуміла трейдеру від і до, і діє вона лише на благо йому, а не загальній масі учасників ринку.

Прихильність одній стратегії при постійному використанні, створює певний алгоритм, який значно впливає на швидкість прийнятих учасником ринку рішень. Відповідно, постійно користуючись одними і тими ж інструментами, можна прийняти рішення за лічені секунди. Форекс тим і приваблює трейдерів, що обставини і ціна на ньому змінюються дуже швидко і хто проводить якісний аналіз ринку, той і отримує найбільший прибуток.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!