На правах реклами

Що таке smart-архітектура, або Як зміниться ринок нерухомості у Львові

3362 0
Smart-архітектура виходить на перший план, адже кардинально змінює життя міста і його мешканців.

Ще десять років тому про європейський стандарт будинків годі було й мріяти. А сьогодні – це реальність. Замість нудних бетонних коробок ми отримуємо вільний простір, дизайнерське оздоблення фасадів, продуманий громадський простір та розумні технології. Усе це не просто створює комфортні умови на щодень, але й змінює стиль життя.

Одним із провідних девелоперів, який впроваджує у Львові європейський підхід до забудови, є компанія Smart Estate. У команди засновника та інвестора компанії Олега Манзія 10 років досвіду у цій сфері як в Україні, так і Європі. З його допомогою ми спрогнозуємо, як змінюватиметься ринок нерухомості у нашому місті у наступні кілька років. 

Smart-архітектура: що це і як вона реалізується у сучасному світі

Сьогодні людей, які планують придбати житло чи комерційне приміщення, важко здивувати. Аби привернути їхню увагу, потрібно концентруватися на їхніх потребах, цікавих та важливих речах для потенційних інвесторів. Необхідно до деталей продумувати концепцію. Smart-архітектура виходить на перший план, адже кардинально змінює життя міста і його мешканців. Вона вирішує такі питання: 

  • екологічність – за рахунок технологій, котрі дозволяють будинкам самостійно забезпечувати себе енергією, необхідною для комфортного життя, роботи і відпочинку мешканців, ми зменшуємо кількість шкідливих викидів
  • економічність – застосування сучасних систем теплоізоляції, теплових насосів, сонячних батарей, датчиків руху дозволяє з розумом використовувати енергоресурси і суттєво зменшити витрати;
  • безпеки – системи відеоспостереження, системи контролю доступу, кнопки екстреного реагування забезпечують високий рівень захисту, а датчики витоку газу чи диму сигналізують про небезпеку і запобігають нещасним випадкам;
  • комфорту – можна керувати опаленням, кондиціонером, домофоном та іншими комунікаціями безпосередньо зі свого смартфона.

Керуючись принципами smart-архітектури, девелоперська компанія Smart Estate реалізує у нашому місті інноваційні проєкти, які відповідають на сучасні екологічні виклики та створюють комфортний простір для життя, роботи та відпочинку. 

Наразі завершується будівництво бізнес-центру 266 Smart на вул. Стрийській, який стане відповіддю на сучасні потреби бізнесу. Проєкт актуальний і перспективний для Франківського району. Також розпочинаються роботи із будівництва ЖК 111 Зелена, який презентує житло преміумкласу і водночас відповідає на запити стосовно ревіталізації міста, тобто відновлення занедбаних споруд. 

Європейський підхід до забудови міста

Компанія створює європейську культуру життя в місті. Продуманий образ інтегрування житла в тіло міста, впорядкована та винесена зовнішня комерційна реклама, грамотно сплановане розташування смітників, захованих під землею, відсутність хаотичних бордюрів та підпірних стінок забезпечують інклюзивний доступ до місць загального користування та продуманий благоустрій з озелененням дають змогу відчути себе частиною Європи.

Вибагливість сучасного інвестора та велика конкуренція на ринку нерухомості змушує забудовників шукати новітні підходи до реалізації житлових та комерційних об’єктів. Саме тому компанія Smart Estate велику увагу приділяє якості та індивідуальності.

Основне завдання девелопера – створити естетичний та комфортний простір для львів’ян від наймолодшого до найстаршого. Відповідно в процесі роботи над житловим комплексом чи бізнес-центром Smart Estate дотримується таких європейських стандартів:

  1. Невисотна забудова. Багатоповерхівки створюють навантаження на інфраструктуру і транспортну розв’язку, збільшують витрати на технічне обслуговування та погіршують естетику міста. Smart Estate прагне змінювати життя міста на краще, тому свідомо бере курс на невисотну забудову.
  2. Новітні технології та матеріали. Ви отримуєте житло, яке турбується про ваш комфорт і збереження довкілля. Монолітно каркасне будівництво з термовставками та зовнішніми стінами з керамічних блоків з покращеною теплоефективністю, вентильовані фасади, альтернативні джерела енергопостачання, ліфти з функціями рекуперації та аварійного опускання до першого поверху створюють відчуття безпеки, спокою та тепла.
  3. Розумні рішення. Навіть невеличка квартира буде максимально затишною і комфортною. Для цього впроваджується вільне планування, коли на етапі будівництва людина вносить свої побажання і пропозиції щодо майбутнього вигляду її помешкання. А системи сигналізації, відеоспостереження, контролю доступу і віддаленого управління комунікаціями підвищують безпеку і зручність. 
  4. Приємно та затишно має бути не тільки у квартирі, але і біля будинку. Кількість паркомісць у паркінгу відповідає кількості квартир, що дає змогу створити простір без авто. Дитячі і спортивні майданчики, зони відпочинку, території для вигулу собак – в пріоритеті спокій та благополуччя мешканців. 

Таким чином, у наступні роки у Львові з’являться ідейні архітектурні об’єкти, які об’єднають житлові, торгові та комерційні комплекси. Це дозволить містянам економити час, адже всі побутові питання вони вирішуватимуть, не покидаючи межі свого будинку чи району. А також дасть змогу знизити активність автомобільного руху і скоротити пасажиропотік у громадському транспорту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!