Ринок перенесуть, дитсадок добудують: основні рішення сесії міськради у Львові

5088 0
23 жовтня у Львові пройшла сесія Львівської міськради. Депутати проголосували низку важливих питань, а також подолали вето міського голови на 11 ухвал. Більшість з них стосуються земельних питань. Tvoemisto.tv пропонує вам три основні рішення сьогоднішнього сесійного дня.
Фото:  grim.in.ua

Фото: grim.in.ua

1. Ринок «Санта-Барбара» таки перенесуть. Депутати надали ринку «Санта-Барбара» земельну ділянку на проспекті Червоної Калини – вулиці М. Скрипника. Це ділянка площею 0,5, куди мають перенести ринок. Адже на місці, де зараз працює «Санта Барбара», має пролягти трамвайна колія. Раніше підприємці ринку «Сихівська народна торгівля» вимагали перенесення своїх павільйонів на ту ділянку, яку самі запропонували міській владі – на вул. Скрипника.

2. Інвестор добудує дитсадок на Сихові та зведе музей терору. Рішенням сесії затверджено інвестиційний договір на будівництво Меморіального музейного комплексу тоталітарних режимів «Територія Терору» та добудови навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад 1-го ступеня» у мікрорайоні Сихів-18 на вул. Драгана. Орієнтовні техніко-економічні показники об’єкту інвестування:

- Меморіальний музейний комплекс тоталітарних режимів (просп. В. Чорновола, 45):  орієнтовна площа забудови – 805 кв м; орієнтовна кількість об’єктів – музейний комплекс із чотирьох зон; орієнтовна вартість будівельних робіт – 14 млн грн.;

- Навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад І-го ступеня» (вул. Драгана, мікрорайон Сихів-18): орієнтовна площа забудови – 3426 кв м; орієнтовна кількість об’єктів – навчальний комплекс з 3 блоків: школа, дошкільний заклад, блок спільних приміщень; орієнтовна вартість будівельних робіт – 22 млн грн.

3. Ускладнена процедура з евакуйованим авто. Депутати внесли зміни у документ, який регламентував процедури, як власник може забрати своє авто, евакуйоване на арештмайданчик. Передбачається, що видачу транспортного засобу водію чи іншій уповноваженій особі здійснюватиме державне підприємство МВС України «Львів-Інформ-Ресурси» при умові представлення особою технічного паспорта на машину або іншого документа, який підтверджує право власності або право користування транспортним засобом та пред’явлення відповідної копії протоколу про адміністративне правопорушення, у зв’язку з вчиненням якого було прийнято рішення про евакуацію, а також дозвіл уповноваженої особи УДАІ МВС України у Львівській області про повернення автотранспорту.

Власник евакуйованого автомобіля повинен буде пред’явити квитанцію про добровільну сплату відшкодування витрат за виконання робіт із примусового переміщення транспортних засобів ЛКП «Львівелектротранс» та квитанцію про сплату за надання послуг зі зберігання затриманого автомобіля на спеціальному майданчику.

За матеріалами Вголосe та прес-служби Львівської міської ради


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!