Ринок зовнішньої реклами зміниться. 5 фактів

2751 0
Народні депутати України розробили законопроект, який робить більш прозорим ринок зовнішньої реклами, зменшує можливості корупції та корисливих маніпуляцій і прописує вичерпні умови для відмови у видачі ліцензій і строки розгляду заявок від операторів ринку.

Про це йдеться в законопроекті №2702 “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення законодавчого регулювання у сфері зовнішньої реклами”, авторами якого є нардепи Леонід Ємець, Олена Матузко, Олександр Опанасенко та Віталій Сташук. Документ вже пройшов слухання в Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова. Його рекомендували прийняти за основу на засіданні парламенту.

1. Автори законопроекту пропонують створити електронно-інформаційну базу легальної зовнішньої реклами. У неї контролюючі органи, що видають дозволи (місцева або законодавча влада залежно від місця розміщення бордів) будуть вносити інформацію про подані заявки на установку рекламних конструкцій, видані та анульовані дозволи.

Читайте також: Загублений у рекламі. Куди йдеш, Львове?

2 Закон дозволить вже в перші місяці після його прийняття впорядкувати ринок, припинити хаотичне розміщення рекламних конструкцій, демонтувати з вулиць 15-17% незаконно встановлених бордів – стверджують автори законопроекту.

3. До другого читання автори планують підготувати зміни в документ, що посилять громадський контроль за ринком зовнішньої реклами. “Кожна людина зможе зайти в інтернет і легко отримати інформацію – що за цією адресою встановлена така конструкція. Ні – це означає, що вона незаконна”, – заявив один із розробників законопроекту Леонід Ємець.

4. У цілому позитивно оцінюють законодавчу ініціативу в Асоціації зовнішньої реклами України. “Ми розуміємо, що закон – це завжди баланс інтересів. З позиції галузі – цей законопроект більше орієнтований у бік інтересів держави і жителів міст. Але, порівнюючи його з іншими законопроектами, ми розуміємо, що це суттєвий крок вперед”, – зазначає виконавчий директор Асоціації зовнішньої реклами України Оксана Поліщук.

5. Законопроект підвищує дисципліну на ринку зовнішньої реклами. Парламентарії зазначають, що в ньому більш чітко і жорстко, ніж у чинній законодавстві, прописана процедура демонтажу незаконних рекламних щитів.

Джерело: finance.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!