Політична реклама

Ризик фальсифікацій на цих виборах близький до нуля, – експерт

1873 0
На цих президентських виборах в Україні ризик фальсифікацій близький до нуля – при такій великій увазі до цього виборчого процесу. Після Майдану ми добре розуміємо ціну нашого голосу і ціну маніпуляцій. Наше голосування – не просто голосування за президента, а спосіб підтримки держави Україна, – вважає виконавчий директор Комітету виборців України на Львівщині Оксана Дащаківська.

«Головні ризики – це хіба активні члени комісій і виборці, які будуть вірити, що їхня думка єдиноправильна і можуть закликати в неділю голосувати за когось конкретного, порушуючи цим закон», – сказала експерт в ефірі tvoemisto.tv.

На думку Оксани Дащаківської, вага цих президентських виборів в Україні настільки висока, що навіть політичні штаби мають зрозуміти, що зараз головне не амбіції, а повага до закону.

Щодо небезпеки зриву виборів, зі слів Оксани Дащаківської, вони виключно пов’язані з зовнішнім агресором.

«Але, думаю, вибори відбудуться. Тим більше, що у нас закон дозволяє: якщо буде відкрита лише одна дільниця і проголосує лише один виборець, вибори будуть вважатися такими, що відбулися. Наше завдання – проголосувати і показати силу духу. Прийти на дільниці і показати, що ми – народ гідний легальними і законними інструментами обирати собі владу. Питання не у зриві виборів, а в тому, які окремі дільниці не зможуть проголосувати на Сході», – сказала Оксана Дащаківська.

Щодо Львівщини, на думку експерта, підготовка до виборчої кампанії проходить без особливих порушень. Також вона прогнозує значну явку в західному регіоні в день голосування.

Нагадаємо, вчора був останні день, коли можна було внести себе до списку виборців – але виключно за рішенням суду. У період виборчої кампанії мешканці Львова та області дуже активно перевіряли себе у списках виборців. Іноді навіть стояли по 4 години у чергах, аби дізнатись, чи є вони у списку.

Додамо, Оксана Дащаківська радить при виборі президента керуватися 5 основними критеріями.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!