Садовий заявив про облаштування транспортного хабу у Жовкві – поки це на рівні ідеї

5582 0
Про ідею створити транспортний хаб мер Львова розповів у Давосі.
Фото умовне

Фото умовне

У Жовкві на Львівщині планують створити транспортний хаб. Наразі таке рішення залишається лише на рівні ідеї, однак проєкт хочуть реалізувати. Спершу про це стало відомо під час виступу міського голови Львова Андрія Садового на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, згодом інформацію у коментарі Tvoemisto.tv підтвердив міський голова Жовкви Олег Вольський.

Така ідея виникла після рішення «Укрзалізниці» прокласти три вузькі шляхи європейського стандарту: з Варшавського напрямку, з Кракова та з Угорщини. Садовий зазначив, що Львів готує конференцію, на якій презентуватимуть нові транспортні проєкти, пов'язані з інтеграцією з європейською залізничною інфраструктурою. Він обговорював цю конференцію наприкінці минулого місяця у Брюсселі з директорами різних департаментів ЄС, зокрема, мав зустріч із транспортним департаментом.

Читайте також: У Садового з'явилась нова радниця

«Жовква є на перетині між Львовом і державним кордоном, це буде великим плюсом для наших громад. Предметно це питання наразі не обговорювалось, але плануємо працювати над цим. З наступного тижня будемо думати, як це реалізувати. Коли це дійде до рівня організації, то Жовківська міська рада активно включиться і буде над цим працювати», – додав міський голова Жовкви.

Нагадаємо, що цьогоріч на Львівщині планують прокласти євроколію від Рави-Руської до смт Брюховичів. У майбутньому цей маршрут повинен сполучати залізницею Львів та Варшаву для пасажирських перевезень. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!