Садовий погодився віддати вивезення сміття Синютці

5287 0
Мер Львова назвав цей крок «ультиматумом намісника президента».
Фото: radiosvoboda.org

Фото: radiosvoboda.org

Львів погоджується на пропозицію Львівської ОДА і передасть функції управління вивезенням твердих побутових відходів та підприємство «Львівспецкомунтранс», заявив на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми повинні прийняти пропозицію та заплатити кошти» – сказав мер Львова. За його словами, відповідне рішення має ухвалити міська рада наступного четверга.

Читайте також: Синютка хоче забрати у Садового вивезення сміття

За словами Садового, пропозиція Синютки – це «ультиматум намісника президента».

«У новітній історії ми маємо унікальний приклад, коли намісник президента озвучує пропозицію, ультиматум, що місто має заплатити кошти, щоби уникнути подальшої блокади, що може призвести до епідемій і хвороб. Це не ультиматум Садовому, це ультиматум громаді міста Львова. В даній ситуації ми повинні прийняти пропозицію, заплатити кошти, і мати можливість нормально жити і розвиватися» -- сказав міський голова Львова.

Він додав, що у Львові зараз накопичилося понад 11 тисяч тонн відходів. За його словами, рішення державної комісії з питань НС мали б ухвалити на початку червня минулого року, однак "висунули ультиматум і ухвалили тільки тепер. 

Сьогодні ЛОДА повідомила, що зі Львова розпочали вивозити відходи на полігони області, зазначені у меморандумі, підписаному наприкінці квітня.

Читайте також: Зі Львова почали вивозити сміття

Як повідомлялося, вчора Олег Синютка запропонував  владі Львова передати функції вивозу відходів та тимчасове управління ЛКП «Львівспецкомунтрнас» для систематичного вивозу сміття зі Львова. Також голова ЛОДА зобов’язався за два роки збудувати завод з переробки відходів. Водночас у пропозиції міститься пункт про те, що Львів заплатить за вивіз сміття 300 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!