Садовий пообіцяв збудувати у Львові крематорій

2056 0
Крематорій буде розташований біля Голосківського кладовища.
Фото: wikipedia.org

Фото: wikipedia.org

У Львові, біля Голосківського кладовища, планують побудувати крематорій. Підготовка до його будівництва вже триває. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: У Львові збільшать площу двох цвинтарів та шукають гроші для крематорію

«У Львові буде крематорій. Я вважаю, що у 2021 році ми не можемо взагалі дискутувати, чи має право людина бути кремованою. Це дуже особисте рішення і вибір кожного», – написав міський голова.

За його словами, у червні офіційно оголосять архітектурний конкурс для того, щоб знайти найкращий варіант для реалізації цього проекту.

Згідно із законом, крематорій треба зводити на комунальній землі і він має бути власністю громади міста. Саме тому місто буде працювати за принципом державно-приватного партнерства.

Читайте також: Більше половини львів'ян підтримують ідею крематорію у Львові

Як зазначив Андрій Садовий, львів’яни навіть зареєстрували петицію за будівництво крематорію.

Підтримати петицію можна тут.

Нагадаємо, у Львові є проблема із похованнями, місця на кладовищі залишилось щонайбільше на два роки. Депутати виділили землю для міського крематорію на території Голосківського цвинтаря. Виготовити проєктно-кошторисну документацію планували до кінця цього року. Але у квітні цього року Комісія фінансів та планування бюджету не підтримала будівництво крематорію у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!